Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου στο Κέντρο Πληροφόρησης Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

foto160620211 foto160620211
foto160620213 foto160620214

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.,  επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, του οποίου η λειτουργία άρχισε τις προηγούμενες ημέρες και στεγάζεται στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.

                Ο Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ.Σταύρο Κεχαγιόγλου για τα εκθέματα και τις τεχνολογικές εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτό, καθώς και τους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας του.

            Το Κέντρο Πληροφόρησης αποτελεί μία σύγχρονη δομή, με σκοπό να συμβάλει στην ανάδειξη και την προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, στην προσέλκυση επισκεπτών και στην ενδυνάμωση του αειφόρου τουρισμού στην περιοχή της Δράμας και την ευρύτερη περιοχή.

            Πρωταρχικός σκοπός, επίσης, του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας, κυρίως, στη νέα γενιά, μέσα από επισκέψεις σχολείων και ενημέρωση μαθητών, ώστε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

            Το Κέντρο, εκτός από σημαντικά φυσικά και σύνθετα εκθέματα, χρησιμοποιεί δυναμικά και διαδραστικά μέσα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό προβολών.

             Η δημιουργία του Κέντρου στην πόλη της Δράμας, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου, αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την πόλη, καθώς θα τονώσει το συνολικό τουριστικό προϊόν της Δράμας.

            Το Κέντρο Πληροφόρησης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία μέσων ερμηνείας περιβάλλοντος για την ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου Ο ροσειράς Ροδόπης» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Διαβάστηκε 486 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή