Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιαστικά δάση σε περίπτωση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου, αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, σε περιαστικά δάση του Νομού Δράμας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021.

            Η απαγόρευση αφορά το Περιαστικό δάσος Κορυλόβου Δήμου Δράμας, το Περιαστικό δάσος Καλλιφύτου Δήμου Δράμας, Περιαστικό δάσος Κυργίων Δήμου Δοξάτου και τα Περιαστικά δάση Προσοτσάνης και Περιχώρας Δήμου Προσοτσάνης.

            Το μέτρο αυτό ισχύει κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα προβλέψει για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) και 5 (Κατάσταση Συναγερμού) και σε κάθε άλλη περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από το Πυροσβεστικό Σώμα σε μικρότερη κατηγορία κινδύνου.

            Η επιβολή του μέτρου αυτού κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2021. 

            Η εφαρμογή του ως άνω μέτρου (έναρξη-διάρκεια μέτρου, έλεγχος πεζών-οχημάτων κ.λ.π.) ανατίθεται στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές Δράμας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Διαβάστηκε 447 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή