Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

 

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παράλληλη εκδήλωση:

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021- Κεντρική Πλατεία Δράμας

- Ώρα 10:00 π.μ.-14:30 : Απόδοση τιμής- Άναμμα κεριών-Έκθεση Φωτογραφίας.

«Δεν ξεχνούμε. 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση»

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ώρα 10:00 π.μ. : Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.

Ώρα 10:30 π.μ. : Προσέλευση στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι

- Κατάθεση στεφάνων από : τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, τον Πρόεδρο των Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας

(περιορισμένος αριθμός ατόμων λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων και των ατομικών μέτρων προστασίας).

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη τελετής

 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.

 

        Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, παρακαλούμε να παραστεί μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα ή σύλλογο.

 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Δράμας  στο τηλέφωνο 2521350701 έως την Πέμπτη 20/05/2021 και ώρα 14:00.

Διαβάστηκε 459 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή