Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Πρόγραμμα Εορτασμού της «Ημέρας των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, που καθιερώθηκε πανελλαδικά ως ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της 9ης Μαΐου 2021.

- Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

          Σας γνωρίζουμε ότι, για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, λόγω τω έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

 

Ώρα 10:45 Μετάβαση στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στον Δημοτικό Κήπο Δράμας :

-Έναρξη τελετής

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Κατάθεση στεφάνων από ολιγομελή αντιπροσωπεία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων-σωματείων: τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, καθώς και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

- Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη τελετής

Τα σχετικά με την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με το σημαιοστολισμό ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, παρακαλούμε να παραστεί μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα.

 

 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Δράμας  στο τηλέφωνο 2521350701.

Διαβάστηκε 446 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή