Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη-αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στον καταρράκτη Τραχωνίου, γνωστού ως «Λειβαδίτη» της Τ.Κ. Σίλλης και στον δασικό δρόμο που οδηγεί προς αυτόν

foto130420211 foto130420213
foto130420214 foto130420215

 

 

Την Κυριακή 11 Απριλίου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Δράμας Πύραρχο Παναγιώτη Τιάγκο και τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου Πυροσβέστη Πέτρο Δημίου, επισκέφθηκε και περιηγήθηκε σε περιοχές του Τραχωνίου, των Διποτάμων και της Πρασινάδας της Τοπικής Κοινότητας Σίλλης Δήμου Παρανεστίου. Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία του χώρου του καταρράκτη «Τραχωνίου», γνωστού και ως «Λειβαδίτη» και του δασικού οδικού δικτύου που οδηγεί προς αυτόν.

       Διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω δασικός δρόμος, μετά το χωριό του Τραχωνίου μέχρι το τέλος της διαδρομής, έκτασης 6 χιλιομέτρων, δεν είναι συντηρημένος και δεν είναι προσβάσιμος ούτε από πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μέχρι το χωριό του Τραχωνίου είναι προσβάσιμος μόνο από πυροσβεστικά οχήματα, αλλά όχι από άλλα οχήματα. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων στην περιοχή από τον Νομό Ξάνθης.

       Υπογραμμίσθηκε η ανάγκη η Αντιπεριφέρεια Δράμας διά των Τεχνικών Υπηρεσιών της, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, να προχωρήσει σε ενέργειες και τεχνικές παρεμβάσεις βελτίωσης της βατότητας του δασικού οδικού δικτύου μέχρι το Τραχώνι και από το Τραχώνι και την Αγία Βαρβάρα προς τον καταρράκτη Τραχωνίου-«Λειβαδίτη», έτσι ώστε το τμήμα αυτό του δασικού δρόμου να είναι προσβάσιμο τόσο από πυροσβεστικά οχήματα για λόγους αντιπυρικής προστασίας της περιοχής, καθώς και από οχήματα για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος, όσο και για τις δύο υφιστάμενες κτηνοτροφικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο σημείο.

       Είναι σημαντικό, τέλος, η περιοχή να είναι προσβάσιμη από επισκέπτες-τουρίστες-φυσιολάτρες, για περιήγηση και πεζοπορία στον χώρο του εντυπωσιακού αυτού καταρράκτη, μοναδικού φυσικού κάλλους και με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η επισκεψιμότητα του καταρράκτη, μέσω της πεζοπορικής διαδρομής των 6 χλμ, είναι μεγάλη και επίσης, χρησιμοποιείται και από αθλητές που τρέχουν μαραθώνιο δρόμο σε σηματοδοτημένες διαδρομές μέσα στον Νομό Δράμας.

 

 

 

Διαβάστηκε 546 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή