Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD LEADER ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

foto060420211 foto060420212
foto060420213  

Την Παρασκευή  8 Απριλίου 2021 και ώρα 13:00, πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητήριο Δράμας, συνάντηση των φορέων που υλοποιούν συνεργατικές δράσεις στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος  CLLD LEADER το οποίο στη Δράμα εποπτεύει και παρακολουθεί σαν Ομάδα Τοπικής Δράσης η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας και οι οποίες συνεργατικές δράσεις έχουν στενή σχέση με την τουριστική ανάπτυξη. Με πρόσκληση του Προέδρου της εταιρείας και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κου Γιώργου Παπαδόπουλου, εκλήθησαν οι Δήμοι: Δοξάτου, Δράμας, Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης, η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και η ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Στόχος της συνάντησης ήταν να διερευνηθεί ο τρόπος και να επιτευχθεί ο κατάλληλος συντονισμός ώστε όλες οι υλοποιούμενες δράσεις και ενέργειες, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη και θα χρηματοδοτηθούν από το leader να είναι συγκλίνουσες και να παράξουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το νομό.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας κος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κος Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κος Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κος Ιωάννης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κος Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κος Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κος Άγγελος Καλλίας και ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» κος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής και συντονιστής του τοπικού προγράμματος κος Μανόλης Χατζόπουλος.

Κατά την  έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχή μέχρι σήμερα υλοποίηση του προγράμματος και ανέλυσε συγκεκριμένα τις σχετιζόμενες με τον τουρισμό εγκεκριμένες δράσεις του προγράμματος με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Στις δράσεις αυτές σημαντική θέση κατέχει η κοινή δράση των δήμων του νομού με την ένωση ξενοδόχων και κύρια παραδοτέα την εκπόνηση σχεδίου branding, την σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, την προετοιμασία συστήματος διαχείρισης προορισμού και την πιλοτική λειτουργία φορέα τουριστικής ανάπτυξης. Στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό θα συνεισφέρουν και οι διατοπικές δράσεις που θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Δράμας σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές εταιρείες Καβάλας και Σερρών και με τα σχέδια «Πάρκο Φιλίππων» και «Η μάχη των Οχυρών».  Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι συμμετέχοντες μεταφέροντας τις απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν και τις σκέψεις τους για τα επόμενα βήματα για τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας. Η συγκλίνουσα άποψη μπορεί να συνοψισθεί στην κοινή πεποίθηση ότι απαιτείται συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση και ολοκληρωμένο σχέδιο σε επίπεδο νομού. Αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας ολιγομελούς ομάδας προβληματισμού και παρακολούθησης της εξέλιξης της προσπάθειας με πρόεδρο τον Δήμαρχο Δράμας κο Χριστόδουλο Μαμσάκο ο οποίος κατέχει και τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Σε επόμενη συνεδρίαση θα επιλεγούν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και θα ξεκινήσει η επεξεργασία των οργανωτικών θεμάτων του σχήματος, παράλληλα με την έναρξη υλοποίησης των συνεργατικών σχεδίων και την βοήθειά τους με την χρήση εξειδικευμένων στην τουριστική αγορά συμβούλων.

Διαβάστηκε 326 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή