Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Νέα επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου στην Αθήνα για συσκέψεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

foto0103202011 foto0103202012
foto0103202013 foto0103202014

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, μετέβη για δεύτερη φορά στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθεί σε συσκέψεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του, σε συνέχεια προηγούμενων επαφών του.

            Καταρχάς, είχε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των ξεροχειμάρων-υδατορεμάτων και της τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με νομοθετική παρέμβαση. Στη διαχείριση των ξεροχειμάρων, λόγω του ότι εκκινούν από τα δάση και καταλήγουν στις λεκάνες απορροής, όπως στην λεκάνη της Δράμας και στην λεκάνη του Κ.Νευροκοπίου, εμπλέκονται πέντε αρμόδιες υπηρεσίες, με συνέπεια να υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και δυσκαμψία στην λήψη αποφάσεων.  

            Επίσης, συνάντησε τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Πόρων του Υπουργείου Οικονομικών κ.Στυλιανό Μπάκα, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου του Διοικητηρίου Δράμας, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας, καθώς και άλλες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Ως προς αυτό, το προηγούμενο διάστημα, κατατέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών πλήρης Φάκελος της υπόθεσης. Κατόπιν των επαφών του με την παρούσα επίσκεψη, ο Φάκελος από την πλευρά του Υπουργείου θα προωθηθεί και θα διεκπεραιωθεί αρμοδίως. Κοινή πεποίθηση, τόσο του Αντιπεριφερειάρχη, όσο και του κ.Μπάκα, ήταν ότι η ιδιοκτησία του κτιρίου πρέπει να αποσαφηνιστεί, έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται υπεύθυνα οι κατάλληλες παρεμβάσεις σε αυτό, καθώς και προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί μία ορθολογική κατανομή των στεγαζόμενων υπηρεσιών, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα.


            Τέλος, είχε συνάντηση με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγο  του Πυροσβεστικού Σώματος (ε.α.) Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον οποίο έθεσε το ζήτημα του ανοίγματος του Τελωνείου Εξοχής για τους επισκέπτες από την πλευρά της Βουλγαρίας, ενόψει και της επικείμενης τουριστικής περιόδου της άνοιξης και του καλοκαιριού, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη το άνοιγμα της εισόδου να συνοδευτεί με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως διενέργεια rapid test για τους εισερχόμενους από συνεργείο του Ε.Ο.Δ.Υ. κ.α., έτσι ώστε να συνδυαστεί η τουριστική ανάπτυξη με την υγειονομική ασφάλεια.

Διαβάστηκε 444 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή