Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου στην Αθήνα για συσκέψεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

foto150220211 foto150220212 foto150220213
foto150220214 foto150220215 foto150220216

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Νικόλαο Τσαλικίδη, μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθεί σε συσκέψεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

             Καταρχήν, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Ελευθέριο Αυγενάκη και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γεώργιο Μαυρωτά, όσον αφορά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Συμφωνήθηκε να υποβληθούν και να δρομολογηθούν προτάσεις για την αναβάθμιση και την περαιτέρω αξιοποίηση τμήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου, που ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

            Επίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωνσταντίνο Αραβώση, όπου συζητήθηκε το φλέγον θέμα της διαχείρισης των ξεροχειμάρων, που απασχολεί την περιοχή της Δράμας, καθώς και όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Συζητήθηκε και τέθηκε το θέμα της τροποποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, διότι στη διαχείριση των ξεροχειμάρων λόγω της φύσης τους, επειδή εκκινούν από τα δάση και καταλήγουν στην λεκάνη απορροής, εμπλέκονται πέντε αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και ως εκ τούτου, στρεβλώσεις και καθυστέρηση στην λήψη των σχετικών αποφάσεων.

            Εν συνέχεια, σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ιωάννη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεώργιο Στρατάκο, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε θέματα υπέρβασης γραφειοκρατικών εμποδίων και επιτάχυνσης της διαδικασίας καταβολής οικονομικών ενισχύσεων–αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους για νεκρά ζώα, υποχρεωτική σφαγή ζώων, αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών ζώων, όπως της λύσσας κ.λ.π., στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου για την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

            Τέλος, στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ.Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, λόγω αρμοδιότητας συζητήθηκαν εκτενέστερα θέματα που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος Leader στη Δράμα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER και της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., η οποία είναι Ομάδα Τοπικής Δράσης και καθ’ ύλην αρμόδια  για το Πρόγραμμα Leader στο Nομό ενημέρωσε τον κ.Μπαγινέτα ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η υπογραφή των συμβάσεων και ξεκινά η υλοποίηση των 53 ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 11.668.230,52 Ευρώ και δημόσιας δαπάνης 6.607.970,52 Ευρώ. Πέραν των 53 ενταγμένων έργων ενημερώθηκε ο κ.Μπαγινέτας  για τις 23 θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις, οι οποίες δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πόρων και είναι επιλαχούσες αναμένοντας πρόσθετη χρηματοδότηση για να ενταχθούν και να υλοποιήσουν τα έργα τους. Η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση δεν ξεπερνά τα 3.000.000 Ευρώ.

            Ο κ.Μπαγινέτας δήλωσε ενήμερος για το αίτημα, ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα από πολλές Αναπτυξιακές για την ένταξη επιλαχουσών προτάσεων, συνολικής δημόσια Δαπάνης 40.000.000 Eυρώ περίπου. Το Υπoυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βλέπει θετικά το αίτημα και προσπαθεί να εξασφαλίσει τους πόρους για την ένταξη όλων των θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο  Πρόγραμμα CLLD LEADER.



Διαβάστηκε 431 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή