Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-Προγραμμα εορτασμου της εθνικης επετειου της 28ης Οκτωβριου 1940 στην Περιφερεια Ανατολικης Μακεδονιας & Θρακης/Περιφερειακη Ενοτητα Δραμας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 

 

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

 

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα.Χρυσάνθη-Χριστίνα Βαμβούρη, Φιλόλογο-Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας

 

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα παραστούν από την πλευρά του πρωτοκόλλου μόνο οι εξής επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, o Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., οι Βουλευτές Ν.Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπρόσωπος Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπος των Αντιστασιακών Οργανώσεων, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

- Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπροσώπους φορέων και κομμάτων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

         

Καλούνται επίσης τα σχολεία της πόλης να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με εκπρόσωπους-σημαιοφόρους μαθητές, έναν από την Πρωτοβάθμια και έναν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

-       Τήρηση σιγής ενός λεπτού

-      Εθνικός Ύμνος

-       Λήξη Τελετής  

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2020 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Τιμώμενη προσωπικότητα, για την εξέχουσα προσφορά του στην καρδιολογία και την ιατρική καινοτομία, ο Δραμινής καταγωγής Δρ. Κωνσταντίνος Αθ. Γκατζούλης.  

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της Φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.

          Οι φετινές εκδηλώσεις (τέλεση δοξολογίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων) θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

         

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τρίτης 27/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350701. 

Διαβάστηκε 480 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 13:58
Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Δράμας aantoniadis

FaLang translation system by Faboba