Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε. Δράμας μετά από πρόσκληση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού & Αθλητισμού Π.Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

foto121020201 foto121020202
foto121020203 foto121020204

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε. Δράμας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11.30 π.μ., στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας, μετά από πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού & Αθλητισμού Π.Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

            Η μεγάλη πλειοψηφία των Πολιτιστικών Συλλόγων ανταποκρίθηκε θετικά στο ως άνω κάλεσμα.

            Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι κοντά στους ανθρώπους που αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και προσπαθεί έμπρακτα να στηρίζει το πολύτιμο και πολυδιάστατο έργο τους.

Στη συνάντηση τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα που επιβάλλουν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις λόγω της πανδημίας.

Αρχικά, έγινε από τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ μία επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων λόγω της πανδημίας του COVID-19, βασισμένη στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) και στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

            Ακολούθησε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος, σε θετικό και φιλικό κλίμα, όπου αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης κρίσης.

            Οι Σύλλογοι που αποφάσισαν να λειτουργήσουν πρέπει οπωσδήποτε να τηρούν τουλάχιστον τους παρακάτω κανόνες :

1. Απόσταση 1,5 μέτρων (στο χορό) και 2 μέτρων (στη χορωδία) μεταξύ των χορευτών ή χορωδών αντίστοιχα

2. Θερμομέτρηση και καταγραφή ονόματος κατά την είσοδο στο μάθημα

3. Κενό μισής ώρας μεταξύ των τμημάτων

4. Απολύμανση του χώρου μετά το τέλος κάθε τμήματος

5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για το χοροδιδάσκαλο και προαιρετική για τους χορευτές κατά τη διάρκεια του μαθήματος

6. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τον χοράρχη και τους χορωδούς κατά την είσοδο στο μάθημα της χορωδίας και αφαίρεση της μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος

7. Χρήση ατομικού μπουκαλιού νερού

8. Αποφυγή χρήσης τουαλέτας

            Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ.Παπαεμμανουήλ δήλωσε : «Πρώτος στόχος μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Προκειμένου όμως τη συνέχιση της πολιτιστικής δράσης και με γνώμονα την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, χρήζει να υπάρξει μία προσαρμογή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στις συνθήκες υγειονομικής κρίσης, σε συνθήκες όπως αυτές της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, προχωρήσαμε στη σημερινή συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς, με ενημέρωση για το τι ισχύει, με γόνιμη συζήτηση, εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων».

Διαβάστηκε 587 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή