Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας

foto230920201 foto230920202

 

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας (3ος όροφος), υπό τον συντονισμό και την Προεδρία του, η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε., η οποία είναι το όργανο της Ομάδας Τοπικής Δράσης που επιλαμβάνεται της διαχείρισης όλων των θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER του ΠΑΑ 2014-2020.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ.Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νομού Δράμας κ.Ιωάννης Κεσκίνογλου, ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ.-Παράρτημα Δράμας κ.Δημήτριος Κυριαζίδης, καθώς  και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κ.Μανώλης Χατζόπουλος.

                Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε αναλυτικά η υλοποίηση του Προγράμματος μέχρι σήμερα αναφορικά με τα έργα δημόσιου αλλά και ιδιωτικού χαρακτήρα και το διαφορετικό στάδιο που βρίσκεται κάθε έργο. Διαπιστώθηκε ότι όλα τα έργα δημόσιου χαρακτήρα έχουν αποφάσεις ένταξης και υπογεγραμμένες συμβάσεις, κάποια βρίσκονται σε διαδικασία δημοπρατήσεων και αρκετά έργα συλλόγων ξεκίνησαν τις προμήθειες του εξοπλισμού τους. Κανένα έργο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που να δικαιολογούν ανησυχία.

                Όσον αφορά τα έργα ιδιωτών κατατέθηκαν  87 προτάσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 11.652.710,64 €, ποσό που υπερκάλυπτε (σε ποσοστό 378,83%) τη συνολική διαθέσιμη Δημόσια Δαπάνη η οποία ανερχόταν σε 3.076.000,00 €.  Στόχος της Επιτροπής εξ αρχής ήταν να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να ενταχθούν το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις. Στη χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κου Μπαγινέτα  σύμφωνα με την οποία η Αναπτυξιακή Δράμας για το πρόγραμμά της εξασφάλισε προγραμματική υπερδέσμευση ύψους 3.536.907 ευρώ. Με την εν λόγω πρόσθετη χρηματοδότηση και την ενσωμάτωσή της στο Τοπικό Πρόγραμμα ο αριθμός των προς ένταξη έργων θα αυξηθεί σημαντικά από 19 που είναι σήμερα σε 52-55 έργα ανάλογα με την ολοκλήρωση της εξέτασης των 7 ενδικοφανών προσφυγών που κατατέθηκαν και την κατανομή της υπερδέσμευσης στις δράσεις του προγράμματος.

                Ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε η πρώτη προσέγγιση και συζητήθηκε η φιλοσοφία και ο τρόπος της κατανομής. Προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα, ιδιαίτερα αναφορικά με τα ιδιωτικά έργα και ο Αντιπεριφερειάρχης σαν Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του σώματος για τα εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τη γενναία υπερδέσμευση των 3.536.907 ευρώ που συνιστά μια αύξηση της τάξης του 115%.

                Με τη λήξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ζήτησε από τον παριστάμενο διευθυντή της εταιρείας να μεταφέρει τα συγχαρητήρια της επιτροπής  στους εργαζόμενους της εταιρείας για την εργώδη προσπάθεια που έφερε και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Ζήτησε επιπλέον να συνεχισθεί η προσπάθεια με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς ώστε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να αιτηθούμε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ΑΜΘ την ένταξη των περίπου 55 έργων για τα οποία αρκεί η χρηματοδότηση.

                Συνεχή στόχο της Επιτροπής αποτελεί η εξασφάλιση ακόμη περισσότερων πόρων ώστε όλα τα θετικά αξιολογημένα έργα να ενταχθούν και οι επενδυτές να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Διαβάστηκε 408 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή