Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

sima black

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ξάνθη 29-2-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –Δ/νση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος με την 74/4119/13-01-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση 1.1.«Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 214.

Στόχος της παραπάνω δράσης είναι η προστασία των φυσικών πόρων, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αειφόρος ανάπτυξη και η προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα.

  • Πεδίο εφαρμογής

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα.

  • Δικαιούχοι

Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως:

α. επαγγελματίες αγρότες

β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης με αγροτικό εισόδημα τουλάχιστον 35% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος τους

γ. νομικά πρόσωπα με αγροτικό εισόδημα τουλάχιστον 50% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος τους.

  • Ύψος ενίσχυσης

Το πρόγραμμα διαρκεί πέντε έτη και οι ετήσιες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται ανά δικαιούχο δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 600€/ha για τις ετήσιες καλλιέργειες και 900€/ha για τις μόνιμες καλλιέργειες.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση ενίσχυσης στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφερείας Α.Μ.Θ. ή στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) .

  • Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 16/1/2012 έως 30/3/2012.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.minagric.gr , www.agrotikianaptixi.gr και www.et.gr καθώς και στους φορείς που θα υποβληθούν οι αιτήσεις ενίσχυσης.

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

 

Διαβάστηκε 2103 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 08:32

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή