Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Αντίστασης Έτους 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 27ης Νοεμβρίου 2022, ημέρας εορτασμού της επετείου Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.
10:05 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κιοσσές Ηλίας, Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας.
10:45 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ.
ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.
ΠΕΡΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ.
16:40 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και έναν υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ. Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
     
     ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 
Διαβάστηκε 444 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 09:45

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή