Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη Δύση του ηλίου της 22ης Μαΐου 2016.

β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 22ης Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικότερα για την πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

08:00 – Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

10:00 – Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

10:30 – Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του ναού), από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

20:10 – Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Αθανάσιος Χριστοδουλάκης
Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)


Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία και τους οικείους Δήμου.


Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Γιώργος Παυλίδης

Διαβάστηκε 1255 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή