Εκδηλώσεις

VIA EGNATIA RUN: Ο πρώτος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στον Έβρο

VIA EGNATIA RUN: Ο πρώτος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στον Έβρο

Ο αγώνας «VIA EGNATIA RUN», αφού υλοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2016 στον Έβρο (16.000 μ.), φέτος «μεγαλώνει», γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.) και είναι έτοιμος να «χαρίσει» νέες δρομικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Η ημερομηνία αγώνα ορίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, με αφετηρία στις 18.30 στα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Παράλληλα, θα υπάρξει λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μ., για πολίτες με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου. Επίσης, θα υπάρξει αγώνας 800 μ. για τα παιδιά, από το κτίριο της Π.Ε. Έβρου επί της Καραολή & Δημητρίου 40, ώστε να έρθουν σε επαφή με το δρομικό κίνημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Στον ίδιο αγώνα των 800 μέτρων θα συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία, σε μια κίνηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων, με στόχο την ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό. Οι δρομείς και των δύο αγώνων θα τερματίσουν μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, κατά την ανακοίνωση του αγώνα, δήλωσε σχετικά: «Ο αγώνας δρόμου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Via Egnatia, που ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πέρυσι η Π.Ε. Έβρου διοργάνωσε έναν ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος φέτος θα έχει τρεις διαδρομές, τον ημιμαραθώνιο για μυημένους δρομείς, λαϊκό αγώνα για όλους τους πολίτες, και αγώνα για παιδιά και για άτομα με αναπηρία. Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα που έχει σχέση με την ανάδειξη του δρομικού κινήματος και την ανάγκη να στηρίξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Και συνέχισε «Απώτερος στόχος είναι να ενώσουμε τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες μέσω του δρομικού κινήματος, με έναν αγώνα σημείο αναφοράς που θα δίνει τη σκυτάλη από τη μια στην άλλη Περιφερειακή Ενότητα. Καλώ όλους να συμμετέχουν στο «VIA EGNATIA RUN» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο αγώνας απευθύνεται και σε δρομείς από τις γείτονες χώρες».

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τις 24-7-2017 έως και τις 27-8-2017. Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 3.500 μ. έχουν οι δρομείς άνω των 18 ετών. Σε περίπτωση ανήλικου συμμετέχοντα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα/ κηδεμόνα. Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2006, 2007 και 2008. Στον αγώνα των ΑμεΑ συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu , όπου και βρίσκονται ανηρτημένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις του αγώνα κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επισκέπτονται τη σχετική σελίδα στο Facebook «Via Egnatia RUN» για να ενημερώνονται άμεσα.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να συμπληρώσουν και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού ως εθελοντές, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Έβρου, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο - banner.

Διαβάστηκε 2100 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:49

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή