Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκδηλώσεις ΠΕ Έβρου

Θέμιδος Διαλέξεις - Πρόγραμμα Δευτέρας, 11 Απριλίου 2016

Με θέματα «ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ: Μετεξέλιξη στις σύγχρονες συνθήκες» στην Αλεξανδρούπολη και «Διαμεσολάβηση: εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών στην ελληνική έννομη τάξη» στην Ορεστιάδα, συνεχίζονται τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, οι διαλέξεις στο πλαίσιο του νέου κύκλου διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ υπό τον τίτλο «ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ», που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο δικηγόρος Παύλος Καλεντερίδης, θα αναπτύξει το θέμα «ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ: Μετεξέλιξη στις σύγχρονες συνθήκες». Θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς στις 6 Απριλίου 2016 κατατέθηκε στη Βουλή σχετικό σχέδιο νόμου, με τίτλο «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις», που κύριο στόχο έχει τον εξορθολογισμό του τοπίου των αγροτικών συνεταιρισμών.

Στην Ορεστιάδα, η δικηγόρος Άννα Μεμετζή θα αναλύσει το νομοθετικό πλαίσιο του θεσμού της Διαμεσολάβησης, ενός θεσμού που εισήχθη στην Ελλάδα μόλις το 2010 με τον Ν. 3898. Η διάλεξη φέρει τον τίτλο «Διαμεσολάβηση: εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών στην ελληνική έννομη τάξη».

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ της Π.Ε. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη 19:00-21:00, και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας 18:00-20:00.

Η θεματολογία επιλέγεται από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που στόχο έχει την «Δια Βίου Μάθηση και Παιδεία» των πολιτών. Από τον Οκτώβριο του 2015 πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κύκλοι αυτοτελών διαλέξεων σε συνεργασία με τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στον Έβρο, στις εξής Θεματικές Ενότητες «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Τον Μάρτιο του 2016 προστέθηκε άλλη μια Ενότητα υπό τον τίτλο «ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ», σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, μέλη των οποίων πραγματοποιούν τις διαλέξεις.

Διαβάστηκε 1437 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 08:47
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba