Εκδηλώσεις

Επιτυχείς εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia και στον Έβρο

Επιτυχείς εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia και στον Έβρο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015. Το μήνυμα και η στην πράξη πολιτισμική ενοποίηση της Εγνατίας γίνεται γεγονός.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Σάββατο, μπροστά στη «Χάνα» στην Τραϊανούπολη, μουσικοχορευτική εκδήλωση παραδοσιακού χαρακτήρα με ήχους γκάιντας και καβαλιού και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Εντυπωσιακή ήταν η παράσταση για την ιστορία της ελληνικής ενδυμασίας από την αρχαιότητα ως σήμερα που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου. Παράλληλα, υπήρχε στο χώρο έκθεση φωτογραφίας σχετική με την αρχαία Εγνατία οδό και τα ευρήματά της, έκθεση τοπικών προϊόντων από γυναικείους συνεταιρισμούς, και περίπτερο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.

Το πρωί της Κυριακής, 6 Σεπτεμβρίου 2015, πολίτες ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, κα Τσατσοπούλου Πολυξένη, στο καλύτερα σωζόμενο στην περιοχή του Έβρου πεδινό τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μπροστά στον αύλειο χώρο του Νομαρχείου, στην Αλεξανδρούπολη, με την φαντασμαγορική συναυλία της Ζωής Τηγανούρια. Η σολίστας του ακορντεόν και ένα σύνολο εκλεκτών συνεργατών ταξίδεψαν το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε σε «Αρώματα του Κόσμου και Βυζαντινά Μύρα». Μία πανδαισία ηχοχρωμάτων που «έκλεισε» με αυθεντικούς ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Λακκώματος Σαμοθράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η Εγνατία Οδός, ο σημαντικότερος εμπορικός και στρατιωτικός δρόμος από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ενώνει όσους ζούμε στα χνάρια και τα αποτυπώματά της, αλλά και όσους περνούν το διάβα της. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Via Egnatia να καταστεί θεσμός. Η παρουσία όλων σας εδώ επιβραβεύει την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, που είναι και ο εμπνευστής, και μας επιτρέπει να αρχίσουμε από αύριο κιόλας την προετοιμασία για το επόμενο Φεστιβάλ Via Egnatia».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Ρίζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γερακόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων.

Το ταξίδι επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού συνεχίζεται στην Π.Ε. Ξάνθης την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται στην Π.Ε. Ροδόπης την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Via Egnatia peevrou-(1)Via Egnatia peevrou-(2)Via Egnatia peevrou-(3)Via Egnatia peevrou-(4)Via Egnatia peevrou-(5)Via Egnatia peevrou-(6)Via Egnatia peevrou-(7)Via Egnatia peevrou-(8)Via Egnatia peevrou-(9)Via Egnatia peevrou-(10)Via Egnatia peevrouWP 20150906 011

Διαβάστηκε 1362 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 14:50

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή