Εκδηλώσεις

Το 1ο Φεστιβάλ Via Egnatia είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο στην ΠΕ Έβρου

Το 1ο Φεστιβάλ Via Egnatia, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο πάνω στη διαδρομή και τα αποτυπώματα της Ιστορίας επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:30, στην Τραϊανούπολη, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση παραδοσιακού χαρακτήρα με ήχους γκάιντας και καβαλιού και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων. Θα υπάρξει παρουσίαση της ιστορίας της ελληνικής ενδυμασίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου, έκθεση τοπικών προϊόντων από γυναικείους συνεταιρισμούς, και φωτογραφική παρουσίαση σχετική με την αρχαία Εγνατία οδό και τα ευρήματά της.

Την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και ενημέρωση στο καλύτερα σωζόμενο στην περιοχή του Έβρου πεδινό τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Λεωφορεία μισθωμένα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με σημείο εκκίνησης την είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην οδό Καραολή & Δημητρίου 40, θα αναχωρήσουν στις 10:45. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 4-9-2015, στις 15:00, στο τηλέφωνο 25513-55329 ή ηλεκτρονικά, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, 6 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:30, μπροστά στον αύλειο χώρο του Νομαρχείου, στην Αλεξανδρούπολη, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρου, με τη συναυλία της Ζωής Τηγανούρια. Η σολίστας του ακορντεόν και ένα σύνολο εκλεκτών συνεργατών θα μας ταξιδέψουν σε «Αρώματα του Κόσμου και Βυζαντινά Μύρα». Μία πανδαισία ηχοχρωμάτων, που θα ολοκληρωθεί με αυθεντικούς Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Λακκώματος, από την γενέτειρα της Ζωής, τη Σαμοθράκη. Στην παράσταση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες: Ψάλτες & Ακαδημαϊκοί, σπουδαίοι Ερμηνευτές & Μουσικοί, αξιόλογοι Διδάσκαλοι & Μαθητές Ωδείων, εντυπωσιακοί Χορευτές.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 1284 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 14:50

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή