Εκδηλώσεις

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Σόφιας «Holidays &Spa Expo» η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday & Spa Expo», η οποία διεξήχθη στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε η αρμόδια Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για θέματα οικονομικής ανάπτυξης της Βουλγαρικής Κυβέρνησης, Ντανιέλα Μπόμπεβα, την οποία υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος. Στην κ. Μπόμπεβα δόθηκε ως αναμνηστικό, πολυτελής έκδοση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκαν επίσης, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου, οι οποίοι μπορούσαν να προμηθευτούν έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό με πληροφορίες για τα αρχαιολογικά, τα φυσικά, τα θρησκευτικά μνημεία, τις παραλίες, τα καταλύματα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Ταυτόχρονα, φιλοξενήθηκαν τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι Συνδέσμων ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς και ιδιοκτήτες καταλυμάτων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς της Βουλγαρίας.

 

Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 13 Φεβρουαρίου 2014 παραβρέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος.

 

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, μετά την τελετή εγκαινίων, από κοινού ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τουριστικούς φορείς της Βουλγαρίας.

 

Κατά τη διάρκεια της, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρουσίασε τους θησαυρούς της Μακεδονίας και της Θράκης: στοιχεία από τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για ευχάριστες διακοπές, τη «ζεστή» φιλοξενία των κατοίκων, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να επισκεφθούν τη Μακεδονία και τη Θράκη και να αποτελέσουν πρεσβευτές των περιοχών αυτών.

 

Ο κ. Γερομάρκος με τη σειρά του προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους σε ένα ταξίδι γνωριμίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε προβολή οπτικοακουστικού υλικού όπου παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με αναφορά στις φυσικές ομορφιές, στο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον των πέντε περιφερειακών Ενοτήτων της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου που μαζί με τα δύο νησιά τη Θάσο και τη Σαμοθράκη αποτελούν προορισμούς οικολογικού παραδείσου και εναλλακτικού τουρισμού.

 

Ο κ. Γερομάρκος στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜΘ είχε προγραμματισμένες επαφές με δημοσιογράφους από την Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, μεμονωμένους δημοσιογράφους από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Βουλγαρίας καθώς και τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα.

Διαβάστηκε 1128 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή