Εκδηλώσεις

Τις πράξεις των έργων ύδρευσης που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ παρέδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ στο Δήμαρχο Διδυμοτείχου

Τρεις επιλογές πράξεων για έργα ύδρευσης στην πόλη και τους οικισμούς του Διδυμοτείχου, για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ 2007-2013», παρέδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης στον Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 4.856.000 ευρώ, τα οποία έχουν επιλεγεί έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ» για τον κωδικό προτεραιότητας 76 «Υποδομές υγείας» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013.  Πιο συγκεκριμένα:

  • «Βελτίωση ύδρευσης οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού»,με προϋπολογισμό 1.330.000 ευρώ. Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει 2 υποέργα: Βελτίωση ύδρευσης οικισμών Μάνης – Σιταριάς – Καρωτής – Ελληνοχωρίου -  Θυρέας – Λαγού και Ηλεκτροδότηση κεντρικού διανομέα στη θέση «Σκοπός» περιοχής Σιταριάς Διδυμοτείχου
  • «Βελτίωση ύδρευσης πόλης Διδυμοτείχου και οικισμών»,με προϋπολογισμό 1.706.00 ευρώ
  • «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Πυθίου και Ρηγίου»,με προϋπολογισμό 1.820.000 ευρώ

Παράλληλα ο κ. Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γωγώ Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρο Βαβία, το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, περιφερειακούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε τα θυροφράγματα στο Ισαάκιο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που αφορά τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων στους οικισμούς Πραγγίου, Ισαακίου, Πετράδων του Δήμου Διδυμοτείχου και το οποίο λύνει το πρόβλημα το χρόνιο πρόβλημα των αγροτών του κάμπου του Διδυμοτείχου.

Διαβάστηκε 1161 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή