Εκδηλώσεις

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου στον Έβρο

O Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν τους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στις συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και με Επαγγελματικούς, Κοινωνικούς και Πολιτιστικούς φορείς, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες, τα προβλήματα και τα σχετικά αιτήματα των Δήμων προς την Περιφέρεια. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και επισημάνθηκε ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των Δήμων και των φορέων στους τομείς του τουρισμού και πολιτισμού.

Συζητήθηκαν επίσης, η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μέσω του τουρισμού και της αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς  σχετικά με την αξιοποίηση  των ευκαιριών, τα λειτουργικά κόστη και την πρόσβαση στα αρχαιολογικά  και Πολιτιστικά μνημεία.

Ο κ. Γερομάρκος, διαβεβαίωσε ότι τα υποέργα του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν  τους Πολιτιστικούς πόρους των Δήμων. Ενημέρωσε τους φορείς για τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και ειδικότερα του προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία, δράσεις  του οποίου υλοποιεί το  Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τους Δήμους όσο και με τους φορείς ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού,  με τον Ιδιωτικό και τον  Τρίτο τομέα της οικονομίας. Ο κ. Γερομάρκος και η κ. Νικολάου τόνισαν ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θέτουν τις ίδιες προτεραιότητες.

Διαβάστηκε 1159 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή