Εκδηλώσεις

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, είναι πλέον φανερό ότι ο τουρισμός αποτελεί το αναπτυξιακό εκείνο πεδίο το οποίο αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εθνικής προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη. Η οικονομική κρίση μάς υποχρέωσε όλους να βρούμε «έξυπνους» τρόπους για την προώθηση και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και να απευθυνθούμε σε νέες αγορές για την προσέλκυση νέων επισκεπτών.

Το κλασικό μοντέλο προσέλκυσης μαζικού τουρισμού (ήλιος – θάλασσα) χρειάζεται να συμπληρωθεί με εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάδειξης και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποτελεί έναν προορισμό με πολλαπλές ευκαιρίες και υπηρεσίες, συνδυάζοντας επιμέρους εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αναδεικνύοντας το πολλαπλό τουριστικό πρόσωπο της Περιφέρειάς μας διεθνώς.

Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πορευόμαστε όμως με αισιοδοξία και εργαζόμαστε για την διαμόρφωση μίας ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια ως αυτοδιοικητικός θεσμός είναι συνοδοιπόρος με όλους τους υπόλοιπους φορείς, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας.

Σήμερα η συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ενίσχυση της απασχόλησης, χρειάζεται να αναδειχθεί και να αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα όπλα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να είναι ένας ισχυρός μοχλός ανάκαμψης.

Διαβάστηκε 998 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή