Εκδηλώσεις

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θωρακίζει τον ποταμό Έβρο

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Βαβία, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Έβρου, που κατασκευάζει η Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2012.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε έργα στη Λυκόφη, τους Ψαθάδες, το Πραγγί και το Πύθιο.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του, τόσο για την κατασκευή, όσο και για την ποιότητα των έργων, ενώ τόνισε παράλληλα πως οι ανάγκες ακόμα είναι μεγάλες. Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου τον ενημέρωσε για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου, τονίζοντας του πως «δεν μπορείς να προσεγγίσεις το πρόβλημα και την πλημμύρα στον Έβρο παθητικά, αν δεν έχεις βιωματική εμπειρία. Όταν ένα πρόβλημα εμφανίζεται τακτικά, παύει να αποτελεί έκτακτο γεγονός, άρα δηλώνει την πλήρη αδυναμία του κράτους να θωρακίσει μια περιοχή με την αντιπλημμυρική προστασία».

Τέλος ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε στους κατοίκους της περιοχής, παρά την δημοσιονομική συγκυρία που περνάει η χώρα και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι πόροι «θα προσπαθήσουμε μέσα στα πλαίσια της χρηματοδότησης που θα μας δοθεί, να δούμε κι άλλα έργα στην περιοχή, γιατί οι ανάγκες είναι πολλές».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των περιοχών που επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησαν τόσο τον ίδιο, όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για την άμεση ανταπόκριση τους, στα χρόνια αιτήματα για αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου.

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Λυκόφης

·         ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΛΥΚΟΦΗΣ ΕΒΡΟΥ Π/Υ 240.000€ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

·         ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΥΚΟΦΗΣ Π/Υ 608.000€ (ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ)

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Ψαθάδων

·         ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΨΑΘΑΔΩΝ Π/Υ 100.000€ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

·         ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ  5.830€

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Πραγγίου

·         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΓΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΒΡΟΥ, Π/Υ 480.000€ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 90%)

·         ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΤΡΑΔΩΝ – ΠΡΑΓΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟΥ, Π/Υ 350.000€ (ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΔΕ ΠΑΜΘ)

·         ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΥ 32.519€

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Πυθίου

·         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΥΘΙΟΥ ΕΒΡΟΥ, Π/Υ 380.000€ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 90%)

·         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΟΧΕΤΩΝ 2*2,35*2,35 ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΠΥΘΙΟΥ ΕΒΡΟΥ, Π/Υ 165.000€ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 90%)

·         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ, Π/Υ 134.000€ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)

·         ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΥ 17.117€

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Σοφικού

·         ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΡΓΟ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ (ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΟΦΙΚΟΥ) ΠΟΣΟΥ 20.664€.

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Μαρασίων

·         ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΡΓΟ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ (ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΜΦΡΑΞΗΣ ΡΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΧΩΜΑ ΜΑΡΑΣΙΩΝ ) ΠΟΣΟΥ 43.800€

 

Ενημερωτικό έργων περιοχής Κομάρων

·         ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 61.430,12€

 

Επίσης ζητήθηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο ποσού 5.000.000,00€ για την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος αντιπλημμυρικής προστασίας με τα κάτωθι έργα:

·         ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΜΠΟΥ ΘΥΜΑΡΙΑΣ

·         ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΕΡΒΛΗΤΟΥ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ε.Φ 7 ΕΩΣ Ε.Φ.13

·         ΥΠΕΡΥΨΩΣΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΕΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

·         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΛΑΒΑΡΩΝ, ΨΑΘΑΔΩΝ, ΔΙΛΟΦΟΥ, ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΜΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΤΑ ΙΣΑΑΚΙΟΥ – ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

·         ΑΝΥΨΩΣΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΑΜΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΛΑΒΑΡΩΝ (ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ)

·         ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

Επιπροσθέτως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα χρηματοδοτήσει το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΙΒΩΤΟΕΙΔΩΝ ΟΧΕΤΩΝ 2*2 ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΙΒΩΤΟΕΙΔΩΝ ΚΙΒΩΤΩΝ 1,5*2,00 ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ Π/Υ 356.000€».

Διαβάστηκε 1187 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή