Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ «Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: 150 ΧΡΟΝΙΑ»

Ένα από τα γνωστότερα έργα της ελληνικής τέχνης, η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, βρέθηκε στο ναό των «Μεγάλων Θεών» Καβείρων στη Σαμοθράκη και μεταφέρθηκε το 1864 στη Γαλλία. Από το 1884 εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου και αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκθέματα-πόλο έλξης του Μουσείου.
Το εκπληκτικό γλυπτό των ελληνιστικών χρόνων συμπληρώνει φέτος τα 150 χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκε στα ιερά χώματα της Σαμοθράκης (1863), στα οποία αναπαυόταν επί αιώνες.
Με αφορμή την επέτειο ανακάλυψης του αγάλματος η Π.Ε. Έβρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της ΙΘ Εφορίας Αρχαιοτήτων και την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης θα διοργανώσει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που θα συμπεριλαμβάνει:

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (κινηματογράφος, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ)
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για ενηλίκους και παιδιά, στον Αρχαιολογικό χώρο
  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με θέμα τη ΝΙΚΗ,
  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ του Δήμου Αβδελιώδη και Μαθητικού Ντοκιμαντέρ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την παιδική χορωδία ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΝΕΣΙΣ

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26, 27, 28 & 29 Ιουλίου 2013 στη Σαμοθράκη και θα απευθύνονται στο κοινό της Σαμοθράκης και στους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο νησί στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Πρόσκληση

Αφίσα

Διαβάστηκε 1525 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή