Εκδηλώσεις

Παρούσα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στα πρώτα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις «Θεσμοφόρια» που διοργανώθηκαν το διάστημα 24 έως 26 Μαΐου στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Τα «Θεσμοφόρια», ο γνωστός αρχαίος γυναικείος αγροτικός θεσμός, αναβίωσε με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τρεις ημέρες, τα προϊόντα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, είχαν την τιμητική τους και την ευκαιρία να τα γνωρίσουν οι χιλιάδες καλεσμένοι των εκδηλώσεων.

«Είχαμε την ευκαιρία στην έκθεση να συνδέσουμε τον πρωτογενή, το δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα και να αναδείξουμε, σε πανελλαδικό επίπεδο, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα ποιότητας της Περιφέρειας μας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρος Βαβίας, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις.

Ο ίδιος κατά την διάρκεια παρουσίασης στις εκδηλώσεις του προγράμματος «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», τόνισε πως αυτό δομήθηκε σωστά, πρέπει να ανανεώνεται, χρειάζεται όμως ακόμα περαιτέρω ενίσχυση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστηκε 1030 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή