Εκδηλώσεις

Επιστολή του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για τη συνέχιση λειτουργίας των Μονάδων Οργάνωσης Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και τους Υφυπουργούς Κυριάκο Βιρβιδάκη και Μανούσο Βολουδάκη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, όπου τους επισημαίνει τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ), τόσο για τη χώρα όσο και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Την τελευταία περίοδο έχουν γραφτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο απόψεις περί κατάργησης, ιδιωτικοποίησης και άλλων σεναρίων που αφορούν την ΜΟΔ ΑΕ. Είμαι βέβαιος ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε και στη θέληση της Κυβέρνησης.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση υλοποίησης κάποιου από τα παραπάνω σενάρια, θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα τόσο στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 όσο και στο σχεδιασμό του ΣΕΣ 2014  2020.

Τα στελέχη της ΜΟΔ. Α.Ε. έχουν την υψηλή εξειδίκευση, τις ικανότητες και το αίσθημα ευθύνης που απαιτούνται για τη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και σίγουρα πρέπει να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Η λειτουργία των Διαχειριστικών Αρχών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ενισχύει την επίτευξη του αρχικού σκοπού της δημιουργίας της ΜΟΔ ΑΕ, δηλαδή την ώσμωση μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και τη δημιουργία πρότυπων μορφών οργάνωσης στη Δημόσια Διοίκηση».

Τέλος ο κ. Περιφερειάρχης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προστατέψουν και να διαφυλάξουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΟΔ ΑΕ με την υφιστάμενη μορφή της, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα.

Διαβάστηκε 1285 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή