Εκδηλώσεις

Οι «Λαζαρίνες» του ΜΟΚ στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Για μια ακόμη χρονιά ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, πιστός στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αναβίωσε το πανάρχαιο έθιμο «Λαζαρίνες». Κορίτσια μέχρι 12 ετών ντύθηκαν «Λαζαρίνες» με τοπικές ενδυμασίες και τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Ο Περιφερειάρχης, τους ευχαρίστησε την ομάδα του ΜΟΚ για την παρουσία και την προσφορά τους στην παράδοση του τόπου και τους κέρασε γλυκίσματα, όπως επιβάλλει το έθιμο. Οι «Λαζαρίνες» με την σειρά τους, έχοντας καλάθια, κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια, τραγούδησαν όλα τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι «Λαζαρίνες», συμβολίζουν την αναγέννηση και συνέχιση της ίδιας της παραδοσιακής κοινωνίας, αφού είναι οι κοπέλες-μελλοντικές νύφες, που θα αναλάβουν μέσα από το γάμο και την απόκτηση παιδιών να ανανεώσουν και να συνεχίσουν την παραδοσιακή κοινωνία.

Διαβάστηκε 1076 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή