Εκδηλώσεις

Δράσεις Υγείας και Τέχνης για τον «Μάρτη της Ισότητας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Γεωργία Νικολάου, καθώς και μέλη αυτής, με αφορμή την 8 Μάρτη, ημέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών για χειραφέτησή και ίσα δικαιώματα.

Στην συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας για τον «Μάρτη της Ισότητας», το οποίο συμπεριλαμβάνει δράσεις υγείας και τέχνης που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με αφορμή την 8 Μάρτη.

Αναφερόμενη στην Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου, τόνισε πως «η 8 Μάρτη, ημέρα αγώνων και διεκδικήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, απαιτεί να αποδώσουμε φόρο τιμής στις επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες που με τη ζωή, τα επιτεύγματά τους και τις διεκδικήσεις τους αλλάξανε τον κόσμο. Γεννά χρέος και ανάγκη η υπεράσπιση  των  δικαιωμάτων μας  και των  κεκτημένων  μας».

Παράλληλα σημείωσε πως «η οικονομική κρίση περιορίζει ή και καταργεί τα κατακτημένα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι επιπτώσεις της κρίσης καταγράφονται στα ποσοστά ανεργίας, στη μείωση των εισοδημάτων και των  συντάξεων, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του συστήματος υγείας, στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου,  στην  κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, στην ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον,  στην μείωση της προσωπικής και εθνικής αυτοεκτίμησης, στην επιβάρυνση της  ψυχικής υγείας του ατόμου και της οικογένειας».

Διαβάστηκε 1078 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή