Εκδηλώσεις

Απαντήσεις σε ερωτήματα ενδιαφερομένων σχετικά με τον δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ» για τα έτη 2013 και 2014.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Με δεδομένο ότι σήμερα

Α) δεν υπάρχει νόμιμη μέθοδος για την από αέρος εφαρμογή ούτε κοκκώδους, ούτε ακμαιοκτόνου σκευάσματος, και συνεπώς δεν απαιτείται κανένας ενδεδειγμένος εξοπλισμός

Β) όταν δόθηκε κατ’ εξαίρεση άδεια το 2010 και το 2011 για από αέρος ακμαιοκτονία, στις σχετικές εγκυκλίους δεν αναφερόταν καμία άλλη προδιαγραφή πέραν της απαίτησης διάθεσης μηχανολογικού εξοπλισμού «ο οποίος θα επιτρέπει τη δημιουργία σταγονιδίων διαμέτρου μέχρι 50 μικρών».

Γ) υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι από αέρος ακμαιοκτονίας, που απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό, πέραν των αναγραφομένων στην διακήρυξη.

Δ) στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ δράσεις από αέρος ακμαιοκτονίας κουνουπιών κα προφανώς δεν υπάρχει και η ανάλογη εμπειρία για τον ακριβή προσδιορισμό και την αξιολόγηση του απαιτούμενου εξοπλισμού.

κατά πόσο είναι απαραίτητη η διάθεση του εξοπλισμού που προβλέπεται στο άρθρο 33 της διακήρυξης και αναφέρεται στην από αέρος ακμαιοκτονία, καθώς σε από αέρος διασπορά κοκκώδους σκευάσματος (λιπασματοδιανομέα) – δηλαδή σε μη εγκεκριμένες δράσεις;

Με βάση τα ανωτέρω, αλλά και με δεδομένο ότι η από αέρος ακμαιοκτονία δεν απαιτεί καμιά εξειδίκευση και ιδιαίτερη γνώση, κατά πόσο είναι απαραίτητη η διάθεση εμπειρίας των χειριστών ελικοπτέρων στην πραγματοποίηση αεροψεκασμών ακμαιοκτονίας;  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η διάθεση από τους υποψηφίους του περιγραφόμενου στο άρθρο 33 της προκήρυξης του διαγωνισμού εξοπλισμού αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων και δεν ζητείται επί ποινή αποκλεισμού.

Για τις περιπτώσεις ακμαιοκτονίας, τόσο από αέρος όσο και από εδάφους, καθώς και της εφαρμογής κοκκώδους σκευάσματος από αέρος με λιπασματοδιανομέα, αρκεί η δήλωση του υποψηφίου ότι, σε περίπτωση που απαιτηθούν εφαρμογές ακμαιοκτονίας, αυτός έχει τη δυνατότητα διάθεσης όσο το δυνατόν πληρέστερου εξοπλισμού και για αυτού του είδους τις εφαρμογές.

Σχετικά με τη διάθεση εμπειρίας των χειριστών ελικοπτέρων στην πραγματοποίηση αεροψεκασμών ακμαιοκτονίας διευκρινίζεται ότι η εμπειρία των χειριστών ελικοπτέρων που ζητείται στο άρθρο 33 της προκήρυξης του διαγωνισμού αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων και δεν ζητείται επί ποινή αποκλεισμού και ότι η ως άνω εμπειρία χειριστών ελικοπτέρων αξιολογείται αθροιστικά για τους αεροψεκασμούς που έχουν εκτελεστεί από αυτούς, είτε πρόκειται για αεροψεκασμούς προνυμφοκτονίας, είτε για αεροψεκασμούς ακμαιοκτονίας, είτε και για τα δύο είδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας πιστοποίησης παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, κατά πόσο θεωρούνται ως πιστοποιημένες παγίδες οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για την συλλογή ακμαίων κουνουπιών σε έργα καταπολέμησης κουνουπιών ή /και εντομολογικής παρακολούθησης;

Γενικότερα περιορισμένες αποκλίσεις από ζητούμενα του άρθρου 33 που δεν επηρεάζουν την καλή εκτέλεση του έργου αποτελούν λόγο απόρριψης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παγίδες που χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς ήδη σε έργα καταπολέμησης κουνουπιών ή εντομολογικής παρακολούθησης ελεγχόμενα από δημόσιο φορέα θεωρούνται πιστοποιημένες στο βαθμό που συνοδεύονται από αντίστοιχη βεβαίωση του φορέα.

H διάθεση από τους υποψηφίους του εξοπλισμού και της εμπειρίας του προσωπικού, που περιγράφονται στο άρθρο 33 της προκήρυξης αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων και δεν ζητείται επί ποινή αποκλεισμού. Συνεπώς τυχόν αποκλίσεις από τα ζητούμενα του άρθρου 33 δεν αποτελούν λόγο απόρριψης, αλλά αξιολογούνται κατά την τεχνική αξιολόγηση. Επί ποινή αποκλεισμού είναι μόνο οι δηλώσεις των παραγράφων 15 και 16 του άρθρου 9 της προκήρυξης του διαγωνισμού, αφ’ ενός μεν περί του εξοπλισμού που δύναται να διαθέσει ο κάθε προσφέρων από τον περιγραφόμενο στο άρθρο 33 της προκήρυξης, αφ’ ετέρου δε περί της Ομάδας προσωπικού που δύναται αυτός να διαθέσει από το ζητούμενο προσωπικό στο άρθρο 33 της προκήρυξης και τυχόν υπεργολάβων που προτίθεται αυτός να χρησιμοποιήσει στην εκτέλεση του έργου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3

Κατά πόσο κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου και με βάση τις πραγματικές ανάγκες που θα προκύπτουν, θα υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης των επιμέρους δράσεων (ακμαιοκτονία / προνυμφοκτονία, επίγειες / εναέριες εργασίες, αγροτικό / φυσικό / περιαστικό, κ.λ.π), πέραν των προβλεπομένων στην διακήρυξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Ο προσδιορισμός του μεγέθους του έργου ανά κατηγορία τέθηκε ενδεικτικά, με βάση την προϊστορία του έργου και την σχετική πρόβλεψη. Ως εκ τούτου, κατά την εκτέλεση του έργου υπάρχει η δυνατότητα αναπροσαρμογής του μεγέθους των επί μέρους εργασιών με την προϋπόθεση μη υπέρβασης της δέσμευσης της συνολικής προσφοράς του αναδόχου, που θα αποτελεί το συμβατικό τίμημα. Η όποια αναπροσαρμογή θα γίνεται βάσει σχετικής οδηγίας της Επιτροπής Συντονισμού και Παραλαβής του έργου της Αναθέτουσας Αρχής.

 

 

                                                                                                                                     Ε.Π

                                                                                                                  Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ α/α

 

                                                                                                                      ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

                                                                                                                      ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

                                                                                             Msc ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)


Διαβάστηκε 1341 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή