Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος Έτους 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 14ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2014.
  2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 14ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2014. 

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΩΡΑ 08:00 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ υπέρ των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και ομιλία από τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο.

ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ στο Ηρώο της πόλης.

ΩΡΑ 11:15 π.μ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Στρατηγό         Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 Πέρας Τελετής.

 Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου παρακαλείται να ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν τις Ιεροτελεστίες. Οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ.

 Τελετάρχες ορίζουμε τον Αλέκο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστηκε 586 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 13:05

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή