Εκδηλώσεις

Κακουργήματα οι κλοπές αντλητικών – αντιπλημμυρικών συγκροτημάτων και καλωδίων ηλεκτροφωτισμού οδικών κόμβων ζητά να χαρακτηρίζονται από τις εισαγγελικές αρχές ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης

Με μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατήγγειλε τις εκτεταμένες κλοπές σε αντιπλημμυρικά αντλιοστάσια καθώς και σε καλώδια ηλεκτροφωτισμού οδικών κόμβων, γεφυρών, σηματοδοτών κλπ. που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και για τις οποίες έχουν υποβληθεί οι σχετικές μηνύσεις.

Ο Περιφερειάρχης ζητά, με την παραπάνω μηνυτήρια αναφορά του, από τις εισαγγελικές αρχές να χαρακτηρίζονται τα αδικήματα ως έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών (κακούργημα) και όχι απλή κλοπή (πλημμέλημα), καθώς επίσης  ζητά να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες τόσο σε αυτούς που προέβησαν στις παράνομες πράξεις της κλοπής, αλλά και σε όσους μέσω των ενεργειών τους συντηρούν την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, δηλαδή των κλεπταποδόχων.

Επισημαίνεται ότι οι κλέφτες, με τις πράξεις τους, προκαλούν τεράστια οικονομική βλάβη στην Περιφέρεια, αλλά και την Εγνατία Οδό Α.Ε., καθώς και σε ΟΤΑ Ά Βαθμού, αποσκοπώντας στην ιδιοποίηση ποσοτήτων χαλκού (καλώδια, πηνία κλπ), τα οποία στη συνέχεια πωλούν ως μέταλλο, σε κλεπταποδόχους, εισπράττοντας μικροποσά, σε σχέση με την οικονομική βλάβη που προκαλούν και την έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών.

Διαβάστηκε 1070 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή