Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 Έτους 2013

Σας ενημερώνουμε ότι στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην Καβάλα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.
  • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών, Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

ΩΡΑ 11:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΩΡΑ 11:45 π.μ. Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γυμνασίων της πόλης, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

ΩΡΑ 13:30 μ.μ. Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Τσεμπερλή Ευαγγελία, Διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Καβάλας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 07:00 π.μ. Εωθινό.

ΩΡΑ 07:30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τη Στρατιωτική Μουσική και Δημοτική Φιλαρμονική.

ΩΡΑ   08:30 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γεωργόπουλος Νικόλαος, Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

ΩΡΑ 11:30 π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών, Τμημάτων Στρατού.

ΩΡΑ 18:10 μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Νικόλαο Καρατσιώλη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ

 

 

 

 
Διαβάστηκε 3102 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 18:42

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή