Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα  Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τΑ/7-6-2010).
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 144/2010 « Οργανισμός των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης» (ΦΕΚ 237/Α/2010).
3. Την με αριθ. oικ.39/14-1-2011 απόφαση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους άμεσα εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗΣ (ΦΕΚ 122/Β/2011).
4. Τις διατάξεις του Ν.4070/2012 «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, Μεταφορών & Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ 82/Α/10-04-2012).
5. Την αριθμ. 213/2012 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

ΚΑΛΕΙ

κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012. Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας ( ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.
Οι Διοικητικές μονάδες - έδρες ΕΔΧ αυτοκινήτων, που υφίστανται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σύμφωνα και με την παράγραφο 2 περ. α του άρθρου 83 του ν.4070/12 (ΦΕΚ82Α΄) και την αριθμ. 213/2012 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι οι εξής:
1. ΔΡΑΜΑΣ
2. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
3. ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ
4. ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ
5. ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ
6. ΜΑΚΡΥΠΛΑΓΙΟΥ
7. ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ
8. ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
9. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
10. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
11. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
12. ΧΩΡΙΣΤΗΣ
13. ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ
--------
14. ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
15. ΑΧΛΑΔΙΑΣ
16. ΒΑΘΥΤΟΠΟΥ
17. ΒΩΛΑΚΑ
18. ΓΡΑΝΙΤΗ
19. ΔΑΣΩΤΟΥ
20. ΕΞΟΧΗΣ
21. ΚΑΤΑΦΥΤΟΥ
22. ΚΑΤΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
23. ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ
24. ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
25. ΜΙΚΡΟΜΗΛΙΑΣ
26. ΟΧΥΡΟΥ
27. ΠΑΓΟΝΕΡΙΟΥ
28. ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
29. ΠΟΤΑΜΩΝ
30. ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΥ
------------
31. ΔΟΞΑΤΟΥ
32. ΚΥΡΓΙΩΝ
33. ΑΓΟΡΑΣ
34. ΠΗΓΑΔΙΩΝ
35. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
36. ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ
----------
37. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
38. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
39. ΚΑΛΑΜΩΝΑ
40. ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗ
41. ΦΤΕΛΙΑΣ
---------
42. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
43. ΑΔΡΙΑΝΗΣ
44. ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ
45. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
46. ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ
47. ΠΤΕΛΕΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
48. ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ
-----------
49. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
50. ΘΟΛΟΥ
51. ΣΙΛΗΣ
----------
52. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
53. ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ
54. ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ
55. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ
56. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
57. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ
58. ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ
59. ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
60. ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ
61. ΠΥΡΓΩΝ
62. ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ
-------
63. ΣΙΤΑΓΡΩΝ
64. ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ
65. ΜΕΓΑΛΟΚΑΜΠΟΥ
66. ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ
67. ΠΕΡΙΧΩΡΑΣ
68. ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
69. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
------
70. ΣΙΔΗΡΟΝΕΡΟΥ
71. ΣΚΑΛΩΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψουν υφιστάμενη σε άλλου τύπου πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Α. Φυσικά Πρόσωπα ( άρθρο 107 του ν.4070/12)
1. Να έχουν την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100,περίπτωση α του ν. 4070/12.
3. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.
4. Να έχουν ικανή οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν. Για την απόδειξη της υπάρξεως ικανής οικονομικής επιφάνειας στο πρόσωπό τους, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου οφείλουν μαζί με την αίτησή τους να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή υπέρ Δημοσίου, ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για κάθε νέα άδεια για την οποία ενδιαφέρονται. Λεπτομέρειες σχετικές με τις προαναφερόμενες εγγυητικές επιστολές αναφέρονται στο άρθρο 110 του ν.4070/12.Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να την μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδεις του ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί.
5. Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλουτων οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.
Β. Νομικά πρόσωπα ( άρθρο 108 του ν.4070/12)
1. Να έχουν έδρα εντός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση αυτών των νομικών προσώπων για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α΄ του ν.4070/12. Ως τέτοια νοούνται για τις ΑΕ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για κάθε άλλο εταιρικό τύπο οι Διαχειριστές και για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες οιομόρρυθμοι εταίροι.
3. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα.
4. Να έχουν οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν. Για την απόδειξη της υπάρξεως ικανής οικονομικής επιφάνειας στο πρόσωπό τους, οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου οφείλουν μαζί με την αίτησή τους να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή υπέρ Δημοσίου, ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για κάθε νέα άδεια για την οποία ενδιαφέρονται. Λεπτομέρειες σχετικές με τις προαναφερόμενες εγγυητικές επιστολές αναφέρονται στο άρθρο 110 του ν.4070/12. Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να την μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδεις του ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί.
5. Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενης σε άλλου τύπου πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αίτηση με την οποία θα προσδιορίζεται η έδρα ή οι έδρες για τις οποίες ζητείται άδεια, υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο ή το νόμιμο εκπρόσωπο του, συνοδευμένη από φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά την πρώτη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
(Έντυπο αίτησης χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.)
Α. Φυσικά πρόσωπα
1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου.
2. Απόσπασμα ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α του ν.4070/12. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το απόσπασμα ποινικού μητρώου αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
3. Φορολογική ενημερότητα.
4. Ασφαλιστική ενημερότητα από τον κύριο φορέα ασφάλισης.
5. Εγγυητική επιστολή με τα στοιχεία του άρθρου 110 του ν.4070/12 ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ(5.000,00€) για κάθε μία αιτούμενη άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου. Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να την μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδεις του ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί
6. Εάν κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες ΕΔΧ αυτοκινήτων,αντίγραφα συμβολαίων ιδιοκτησίας ή θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ συμβάσεων μίσθωσης χώρων για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση των οχημάτων και κατάλληλο σχέδιο κάτοψης ή τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού, κατάλληλα υπογεγραμμένο, που βεβαιώνει την καταλληλότητα των χώρων και την επάρκεια τους για τη στάθμευση του συνόλου των ΕΔΧ αυτοκινήτων. Οι χώροι δεν απαιτείται να είναι ενιαίοι.
Β. Νομικά πρόσωπα
1. ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού ή εάν αυτό δε δημοσιεύεται, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τελευταίου καταστατικού από το αρμόδιο πρωτοδικείο και πιστοποιητικό μεταβολών του από την αρμόδια υπηρεσία.

2. ΦΕΚ με τη δημοσίευση της συγκρότησης σε σώμα του εν ισχύ Διοικητικού Συμβουλίουκαι το διορισμό Διευθύνοντα Συμβούλου ή νόμιμου εκπροσώπου, εάν πρόκειται για Α.Ε.
3. Πιστοποιητικό ότι δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστικήδιαχείριση ή πτώχευση και ότι δεν έχει κινηθεί σε βάρος τους διαδικασία για τα παραπάνω.
4. Απόσπασμα ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100 περίπτωση α του ν.4070/12 τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση αυτών των νομικών προσώπων. Ως τέτοια νοούνται για τις ΑΕ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για κάθε άλλο εταιρικό τύπο οι Διαχειριστές και για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες οι ομόρρυθμοι εταίροι.Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το απόσπασμα ποινικού μητρώου αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
5. Φορολογική ενημερότητα.
6. Ασφαλιστική ενημερότητα.
7. Εγγυητική επιστολή με τα στοιχεία του άρθρου 110 του ν.4070/12, ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ(5.000€) για κάθε μία αιτούμενη άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου. Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να την μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας του ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί.
8. Εάν κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες ΕΔΧ αυτοκινήτων,αντίγραφα συμβολαίων ιδιοκτησίας ή θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ συμβάσεων μίσθωσης χώρων για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση των οχημάτων και κατάλληλο σχέδιο κάτοψης ή τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού, κατάλληλα υπογεγραμμένο, που βεβαιώνει την καταλληλότητα των χώρων και την επάρκεια τους για τη στάθμευση του συνόλου των ΕΔΧ αυτοκινήτων. Οι χώροι δεν απαιτείται να είναι ενιαίοι.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η αρμόδια υπηρεσία θα ελέγξει την πληρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή την μετατροπή υφιστάμενης σε άλλου τύπου.Στη συνέχεια θα καταχωρηθούν σε ηλεκτρονική κατάσταση οι σχετικές αιτήσεις με το όνομα ή την επωνυμία του αιτούντος ανά έδρα, το είδος ΕΔΧ αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ), αύξοντα αριθμό κατάθεσης αίτησης, όπου θα αναφέρεται για κάθε αιτούντα ο αντίστοιχος αριθμός αιτούμενων αδειών.Η κατάσταση αυτή θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο (δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης www.pamth.gov.gr και δικτυακό τόπο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων www.yme.gr). Μετά την ανάρτησή της δεν επιτρέπεται καμία τροποποίησή της.Ο έλεγχος των αιτήσεων, η ηλεκτρονική καταχώρηση και κατάρτιση της κατάστασης και η κατά τα παραπάνω ανάρτηση της στο διαδίκτυο θα ολοκληρωθεί μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2013.Μετά την ανάρτηση της κατάστασης των προηγούμενων παραγράφων στο διαδίκτυο και μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013 θα εκδοθεί η προβλεπόμενη στην παράγραφο 1 του άρθρου 85 του ν.4070/12 απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. με την οποία θα καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ & ΕΙΔΜΙΣΘ) ανά έδρα σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 85 του ν.4070/12.Με την ίδια απόφαση θα επιμερίζεται για κάθε έδρα ο αριθμός αυτός ως προς τις άδειες ΕΔΧ αυτοκινήτων ταξί και τις άδειες ΕΔΧ ειδικών μισθώσεων (ΕΙΔΜΙΣΘ). Στην ίδια απόφαση θα αναφέρεται ο  υφιστάμενος αριθμός ΕΔΧ ταξί και ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ ανά έδρα καθώς και η διαφορά αυτών σε σχέση με το μέγιστο οριζόμενο αριθμό. Σε περίπτωση που από την απόφαση αυτή θα προκύψει για κάποια έδρα μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων αδειών μικρότερος από αυτόν των ήδη κυκλοφορούντων κατά το χρόνο του υπολογισμού τότε δεν θα συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών. Σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται μόνο η μετατροπή, με αίτηση των ιδιοκτητών τους, άδειας ΕΔΧ ταξί σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, ή και το  αντίστροφο, εφόσον τέτοιες άδειες δεν υφίστανται ή ο αριθμός τους υπολείπεται του αναλογούντος στην έδρα αριθμού αδειών ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ ή ΕΔΧ ΤΑΞΙ αντίστοιχα, λαμβανομένων υπόψη και των διατάξεων του άρθρου 11 του ν.4070/12. Για όσες άδειες ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, από αυτές που θα προκύψουν κατά τα ανωτέρω, δεν υπάρχει αίτημα αντικατάστασης υφιστάμενης άδειας από ιδιοκτήτη ΕΔΧ ταξί θα ακολουθηθεί η διαδικασία χορήγησης που προβλέπεται στο ν.4070/12 για τη χορήγηση νέων αδειών. Εφόσον από την παραπάνω αναφερόμενη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας (άρθρο 85)προκύψει αριθμός αδειών για χορήγηση τότε θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
Εάν ο αριθμός των φυσικών ή νομικών προσώπων που αιτήθηκαν να λάβουν άδεια προκύψει μεγαλύτερος από τον αριθμό των προς χορήγηση αδειών τότε θα διενεργηθεί ηλεκτρονική κλήρωση στην οποία θα συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος με (1) συμμετοχή.
Εάν ο αριθμός των προς χορήγηση νέων αδειών επαρκεί προκειμένου να χορηγηθεί τουλάχιστον μία άδεια σε όλους, όσους νομίμως έχουν υποβάλλει αίτηση, αλλά δεν επαρκεί προκειμένου να χορηγηθούν άδειες σε όσους νομίμως αιτήθηκαν παραπάνω από μία άδεια,τότε θα χορηγηθεί σε όλους από μία άδεια και για τις εναπομείνασες θα διενεργηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ όσων αιτήθηκαν περισσότερες της μίας άδειας. Στην κλήρωση αυτή θα συμμετέχει καθένας από όσους ζήτησαν παραπάνω από μια άδεια με τόσες συμμετοχές όσες οι άδειες που ζήτησε μειωμένες κατά μία. Οι παραπάνω κληρώσεις θα διενεργηθούν για όλες τις έδρες από τη Δ/νση Οργάνωσης & Πληροφορικής του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων μέχρι την 20η Μαρτίου2013.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ.3 του άρθ. 106 του ν.4070/12 μέρος των νέων αδειών, που τυχόν θα προκύψουν, θα χορηγηθούν σε πολύτεκνους, τρίτεκνους με ανήλικα τέκνα καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν τέκνα με  αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.
Σε περίπτωση υπάρξεως περισσότερων ενδιαφερομένων από τις αντίστοιχες άδειες θα διενεργηθεί μεταξύ τους κλήρωση. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων θα καθοριστούν τα αναγκαία δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής τους και το ποσοστό εκ του συνόλου των νέων αδειών που χορηγούνται στα άτομα αυτά.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την αποστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας των καταλόγων των κληρωθέντων για τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας εντός 10 ημερών θα εκδοθεί απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για κάθε δικαιούχο με την οποία θα εγκρίνεται στο όνομα αυτού η παραχώρηση να θέσει σε κυκλοφορία ΕΔΧ αυτοκίνητο.Την ίδια χρονική περίοδο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας θα επιστρέψει στο σύνολο των ενδιαφερομένων τις κατατεθείσες από αυτούς εγγυητικές επιστολές.

Κατεβάστε το αρχείο

Διαβάστηκε 1920 φορές
FaLang translation system by Faboba