2012 Aπόφαση 40η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού  3 / 2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 40 / 2012
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου: «Ολοκλήρωση Αλιευτικών και Λιμενικών Υποδομών στο Λιμένα Φαναρίου Δήμου Κομοτηνής (πρώην Δήμου Αιγείρου)».

 

Στην Κομοτηνή σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 ,     στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη , των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλο Ιωάννη Π.Ε. Δράμας , Νικολάου - Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου, Γρανά Αρχέλαο Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτιο Π.Ε. Ξάνθης, Δαμιανίδη Παύλο Π.Ε. Ροδόπης , που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010 , συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης   μετά από την Δ.Δ ΟΙΚ. 1185 / 6 - 2 – 2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ

1. Χουσεϊν Ερτζά 23. Ματζιάρης Αντώνιος
2. Σαλήμ Σεβγκή 24. Σερεφια Σουλτάνα
3. Νικολαίδης Ιωάννης 25. Παπαδόπουλος Στυλιανός
4. Ούστογλου Γεώργιος 26. Πατήρας Νικόλαος
5. Μουμίν Καάν   27. Παυλίδης Γεώργιος
6. Τελλίδης Ιωάννης 28. Καραβάς Κωνσταντίνος
7. Βαβίας Σταύρος 29.  Πέτροβιτς Δημήτριος
8. Πουρνάρα Μαρίκα 30. Μπαλίκας Ανδρέας
9. Χριστοδουλίδης Γεώργιος 31. Μιχελής Κωνσταντίνος
10. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος
32. Γαλαζούλας Χρήστος
11. Χαϊτίδης Δημήτριος 33. Χατζή Μεμίς Τουρκές
12. Σιακήρ Αϊχάν 34. Καβαρατζής Σταύρος
13. Παπαθανάκης Σταύρος
35. Μπαράν Μπουρχάν
14. Oυζούν Ιρφάν 36. Πατακάκης Ανάργυρος
15. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος 37. Παπαδόπουλος Κίμων
16. Μαραγκού Γεωργία 38. Μωυσίδης Παναγιώτης
17. Παπαδόπουλος Χρυσόστομος 39. Αραμπατζής Αθανάσιος
18. Τσολάκ Σουάτ 40. Τρέλλης Χρήστος
19. Γκουγκουσκίδου Μαρία 41. Ποτόλιας Χρήστος
20. Κανελάκης Ιωάννης 42. Χαρίτου Δημήτριος
21. Ζιμπίδης Γεώργιος
43. Μακρής Αθανάσιος
22. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
 

 ΑΠΟΝΤΕΣ:

ΤΑ ΜΕΛΗ

1. Σαλτούρος Δημήτριος
4. Τσούλου -Τσαγκαλίδου Συρματένια
2. Γερομάρκος Γεώργιος 5. Πατακάκης Ανάργυρος
3. Κεφαλίδου Ανδρονίκη

      

 

 

Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

 

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 46 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

Εισηγούμενος το εικοστό δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Λαζαρίδης , έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αρ. πρωτ: 2584/15-12-2011 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Ροδόπης το οποίο αναφέρει τα εξής :

 

   Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αφορά στην τοποθέτηση δύο πλωτών προβλητών, την ανακατασκευή μέρους του κρηπιδώματος και τα έργα υποστήριξης του αλιευτικού καταφυγίου του λιμένα Φαναρίου.

 

Αναλυτικότερα τα στοιχεία του έργου είναι:

 

 

Α) ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

 

Δήμος Κομοτηνής

 

 

 

 

Β) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Β1. Είδος έργου

 

Πρόκειται για λιμενικό έργο που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών ασφαλούς αγκυροβόλησης και εξυπηρέτησης των αλιευτικών σκαφών, στη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων και στη δημιουργία των απαραίτητων χερσαίων υποδομών εξυπηρέτησης του αλιευτικού καταφυγίου (δεξαμενή καυσίμων, δεξαμενή συγκέντρωσης ελαιωδών και βιολογικών καταλοίπων)

 

Β2. Κατάταξη βάσει της ΚΥΑ 15393/2332/02, όπως ισχύει

 

Το έργο κατατάσσεται στην 2η υποκατηγορία της 1ης κατηγορίας της 3ης Ομάδας των Λιμενικών έργων (α.α. έργου 5).

 

Β3. Γεωγραφική θέση έργου

 

Το εν λόγω έργο θα κατασκευαστεί εντός της περιοχής του Δήμου Κομοτηνής, εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Ζώνη Γ1-1. Το έργο βρίσκεται εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 με επωνυμία Λίμνες Βιστωνίδα, Ισμαρίδα – Λιμνοθάλασσες Πόρτο Λάγος, Αλυκή Πτελέα, Ξηρολίμνη, Καρατζά με κωδικό SPA GR1130010 και εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 με επωνυμία Λίμνες και Λιμνοθάλασσες Θράκης, ευρύτερη περιοχή και παράκτια ζώνη, με κωδικό SCI GR1130009.

 

Β4. Τεχνική περιγραφή του έργου

 

Το προτεινόμενο έργο συνίσταται από:

  1. Ανακατασκευή κρηπιδώματος

    Περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κατακόρυφου μετώπου από έγχυτο σκυρόδεμα στο υπάρχον παραλιακό κρηπίδωμα. Η ανακατασκευή του θα γίνει εντός της υπολεκάνης που χρησιμοποιείται από τους αλιείς συνολικού μήκους 325,5 μ. Το προτεινόμενο έργο θα έιναι επέκταση του υφιστάμενου μετώπου κατά 0,5 μ. προς το εσωτερικό της λιμνολεκάνης και θα αποκαταστήσει τις υπάρχουσες ζημιές. Επιπλέον, προς εξυπηρέτηση μελλοντικής εγκατάστασης δικτύων υδροδότησης και ηλεκτροφωτισμού, προβλέπεται η ανάλογη υποδομή στην ανωδομή του προτεινόμενου κρηπιδώματος.


  2. Εγκατάσταση πλωτών προβλητών

    Εντος της λιμνολεκάνης θα τοποθετηθούν δυο προβλήτες οι οποίες συνίσταται από:
    Ένα ευθύγραμμο τμήμα μήκους 40 μ. πλάτους 10,00 μ. από συνεχή πλωτά στοιχεία που θα τοποθετηθούν στα βόρεια κρηπιδώματα της λιμνολεκάνης.
    Ένα ευθύγραμμο τμήμα πλωτών μονάδων από συνεχή στοιχεία μήκους 60 μ. πλάτους 12.00 μ. για προστασία έναντι των Δ και ΝΔ κυματισμών, που εισέρχονται από περίθλαση μέσα στο λιμάνι.


  3. Έργα υποστήριξης του αλιευτικού καταφυγίου

    Περιλαμβάνει την κατασκευή δεξαμενής καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των αλιευτικών σκαφών καθώς και δεξαμενή με δύο διαμερίσματα (ένα για την αποθήκευση των λαδιών και ένα για τα σεντινόνερα). Οι δεξαμενές καυσίμων θα είναι δύο υπόγειες πλαστικές GRP, μορφής κυλίνδρου χωρητικότητας 10.000 lt η κάθε μία, εγκιβωτισμένες σε άμμο μέσα σε χωριστά φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα (με μήκος 5,50 μ, πλάτος 2,10 μ και ύψος 2,20 μ.). Η πλήρωση των δεξαμενών καυσίμου θα πραγματοποιείται με βυτιοφόρα οχήματα. Η σύνδεση των αντλιών με τις δεξαμενές επιτυγχάνεται με υπόγειο δίκτυο σωλήνων.
    Οι δεξαμενές λαδιών και σεντινόνερων θα είναι επίσης υπόγειες και πλαστικές GRP μορφής κυλίνδρου χωρητικότητας 3 μ3 η κάθε μία, εγκιβωτισμένες σε άμμο μέσα σε χωριστά φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα (με μήκος 2,40 μ, πλάτος 2,25 μ και ύψος 2,20 μ). Η μεταφορά των υγρών αποβλήτων (κατάλοιπα πετρελαίου-ορυκτέλαια, σεντινόνερα) θα γίνεται με άντληση, μέσω ελαστικών εύκαμπτων σωλήνων, από τα σκάφη προς τις δεξαμενές που θα βρίσκονται στον λιμένα. Θα χρησιμοποιηθεί φορητό σύστημα άντλησης το οποίο θα φέρει ρόδες και μετακινείται εύκολα στα επιμέρους σκάφη προς χρήση και στο χώρο του λιμένα γενικά. Στη συνέχεια η μεταφορά των καταλοίπων θα γίνεται από ειδικό σκάφος ιδιωτικής εταιρείας πουυ θα αντλεί τα κατάλοιπα από τις δεξαμενές και θα τα μεταφέρει σε διυλιστήριο πετρελαίου για επεξεργασία με αναγέννηση ή καύση ή άλλο ακίνδυνο τρόπο.

 

 

 

Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τα συνημμένα σε αυτή τοπογραφικά διαγράμματα και σχέδια.

 

 

 

Για το έργο έχει εκδοθεί Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ) από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠΕ) Τμήμα Α’ της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α.   με αρ.πρ 197959/133068/10/6-4-2011 .

 

 

Επιπτώσεις στο περιβάλλον και αντιμετώπιση

 

 

 

α)Κατασκευή του έργου

 

Οι επιπτώσεις κατά την κατασκευή του έργου θα είναι:

 

1. Η αύξηση του θορύβου από τα μηχανήματα κατασκευής και τα φορτηγά

 

2. Η αύξηση της κυκλοφορίας από την κίνηση των φορτηγών

 

3. Η έκλυση σκόνης και αέριων ρύπων από τα μηχανήματα κατασκευής και τα φορτηγά

 

4. Η παραγωγή στερεών απορριμάτων και υγρών λυμάτων από τους εργαζομένους

 

5. Η αύξηση της θολερότητας κατά την διάρκεια των εκσκαφών

 

6. Η αύξηση της ρύπανσης από καύσιμα και λιπαντικά

 

7. Η οπτική παρενόχληση

 

 

 

Αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατασκευή του έργου :

 

Για την προστασία της περιοχής κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου θα πρέπει να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

 

 

 

1. Κατά τη διαδικασία δημοπράτησης, επίβλεψης, παραλαβής του έργου του θέματος, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται :

 

η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η δυνατότητα αντιμετώπισης και αποκατάστασης δυσάρεστων περιβαλλοντικών καταστάσεων κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων. Ο κύριος του έργου οφείλει από τις πιστώσεις για την κατασκευή και λειτουργία του έργου να διασφαλίζει κατά προτεραιότητα τις απαιτούμενες δαπάνες για τα έργα προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

 

2. Για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εγκατάσταση απαραίτητη για την κατασκευή – λειτουργία του έργου θα πρέπει να ληφθούν προηγουμένως από τον φορέα εκτέλεσης του έργου όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία άδειες και εγκρίσεις σύμφωνα με τα απαγορευτικά και περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις οικείες αποφάσεις.

 

3. Τα βυθοκορήματα θα πρέπει να αποτεθούν σε βάθος μεγαλύτερο των 50 μ και σε έκταση 50μΧ50μ στη θέση (400 48’ Β, 250 8’ Α) που βρίσκεται εκτός ζωνών προστασίας και πεδίων βολών.

 

4. Η περιοχή του εργοταξίου να περιφραχτεί με μεταλλικά πάνελς. Σε περίπτωση έντονης στάθμης θορύβου να χρησιμοποιηθούν αντιθορυβικά πετάσματα.

 

5. Να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα υλικά από λατομεία – δανειοθαλάμους γειτονικούς και νομίμως λειτουργούντες. Απαγορεύεται η αυθαίρετη αμμοληψία ή η δημιουργία ανεξέλεγκτων δανειοθαλάμων λήψης αδρανών υλικών. Τα πλωτά στοιχεία θα προμηθευτούν από εξειδικευμένα πιστοποιημένα εργοστάσια κατασκευής.

 

6. Να γίνεται διαβροχή των χώρων εργασίας κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, κάλυψη των αποθέσεων υλικών και των οχημάτων μεταφοράς των υλικών, και γρήγορη αποκατάσταση του χώρου επέμβασης.

 

7. Απαγορεύεται η παραμονή στο χώρο του έργου και η χρησιμοποίηση μηχανημάτων χωρίς πιστοποιητικό έγκρισης τύπου ΕΟΚ περί θορύβου, όπως αυτά καθορίζονται στις Υπουργικές Αποφάσεις Α5/2375/1978 (ΦΕΚ 689Β/18-8-78), 56206/1613/1986 (ΦΕΚ 570Β/9-9-86), 69001/1921/1988 (ΦΕΚ751Β/18-10-88), 765/1991 (ΦΕΚ 81Β/21-2-91) και 37393/2028/2003 (ΦΕΚ 1418Β).

 

8. Τα καύσιμα και τα λιπαντικά θα πρέπει να συλλέγονται σε κατάλληλα δοχεία.

 

9. Για την αποφυγή παραγωγής υγρών αποβλήτων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν χημικές τουαλέτες.

 

β)Λειτουργία του έργου

 

Οι κύριες επιδράσεις στο περιβάλλον κατά την λειτουργία του λιμένα θα είναι :

 

1. Παραγωγή υγρών λυμάτων από τα σκάφη μέσα στο λιμένα

 

2. Διαρροές καυσίμων και λιπαντικών από τα σκάφη

 

3. Ρύπανση από τα υφαλοχρώματα των σκαφών

 

 

 

 

Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη λειτουργία του έργου

 

1. Να καταρτιστεί σχέδιο διαχείρισης πετρελαιοειδών καταλοίπωνπορριμμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 8111.1/41/09 (ΦΕΚ 412/Β/6.3.2009). Στο υπόψη σχέδιο θα αναφέρεται συγκεκριμένα η μονάδα ή ο χώρος τελικής νόμιμης διάθεσης των συγκεντρωμένων ποσοτήτων πετρελαιοειδών καταλοίπων και λιπαντελαίων.

 

2. Με την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων και την έναρξη λειτουργίας του έργου να υπάρχει εγκεκριμένος κανονισμός λειτουργίας καταφυγίου για τους χρήστες, στον οποίο θα περιλαμβάνονται θέματα όπως διάθεση λαδιών και πετρελαιοειδών, απαγορεύσεις διάθεσης νερών πλύσεων με απορρυπαντικά και των διαφόρων λυμάτων καθώς και τα σχετικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης.

 

3. Να εξασφαλίζεται με μέριμνα του φορέα διαχείρισης του έργου, η συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων και η εν γένει ευπρέπεια του χώρου.

 

4. Να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς κατά την λειτουργία του λιμένα.

 

 

 

Συμπεράσματα

 

 

 

Το εξεταζόμενο έργο δεν θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και αυτές μόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων , οι οποίες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν . Αντίθετα θα έχει θετικές επιπτώσεις επειδή θα συντελέσει στην κάλυψη των αναγκών ασφαλούς αγκυροβόλησης και εξυπηρέτησης των αλιευτικών σκαφών και την ενίσχυση της αλιευτικής δραστηριότητας των κατοίκων.

 

     Σύμφωνα με τα παραπάνω για το συγκεκριμένο έργο, εισηγούμαστε θετικά για την κατασκευή και λειτουργία του με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προτείνονται από την εν λόγω περιβαλλοντική μελέτη και τις επισημάνσεις της παρούσας εισήγησης.

 

 

 

   To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

 

 

 

                                       ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

 

 

     Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων από την Μ.Π.Ε. του έργου: «Ολοκλήρωση Αλιευτικών και Λιμενικών Υποδομών στο Λιμένα Φαναρίου Δήμου Κομοτηνής (πρώην Δήμου Αιγείρου)», όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας .

 

 

 

 

 

       Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 40 /2012

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν   25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά
2.Σαλήμ Σεβγκή  
26.Ματζιάρης Αντώνιος
3.Νικολαίδης Ιωάννης      
27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια(απούσα)
4.Ούστογλου Γεώργιος 
28.Σερέφια Σουλτάνα
5.Μουμίν Καάν   29.Παπαδόπουλος Στυλιανός
6.Τελλίδης Ιωάννη 
30.Πατήρας Νικόλαος
7.Βαβίας Σταύρος  
31.Παυλίδης Γεώργιος   
8.Πουρνάρα Μαρίκα
32.Καραβάς Κωνσταντίνος
9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος 
33.Πέτροβιτς Δημήτριος
10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος 34.Μπαλίκας Ανδρέας
11.Σαλτούρος Δημήτριος(απών)  35.Μιχελής Κωνσταντίνος
12.Χαιτίδης Δημήτριος  
36.Γαλαζούλας Χρήστος 
13.Γερομάρκος Γεώργιος(απών)
37.Χατζή Μεμίς Τουρκές
14.Σιακήρ Αϊχάν 
38.Καβαρατζής Σταύρος
15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη(απούσα)  39.Μπαράν Μπουρχάν 
16.Παπαθανάκης Σταύρος   
40.Πατακάκης Ανάργυρος(απών)
17.Ουζούν Ιρφάν   41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος
18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος
42.Παπαδόπουλος Κίμων
19.Μαραγκού Γεωργία 43.Μωυσίδης Παναγιώτης     
20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος 
44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος  
21.Τσολάκ Σουάτ
45.Αραμπατζής Αθανάσιος
22.Γκουγκουσκίδου Μαρία 46.Τρέλλης Χρήστος
23.Κανελάκης Ιωάννης  47.Ποτόλιας Χρήστος
24.Ζιμπίδης Γεώργιος   
48.Χαρίτου Δημήτριος
  49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

 

Διαβάστηκε 782 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Aπόφαση 41η 2012 Aπόφαση 39η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή