Περιφερειακό Συμβούλιο

2011 Aπόφαση 254η

Κατεβάστε το αρχείο(pdf).

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του Πρακτικού 18 / 2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-------------------------------
Αριθ. Απόφασης 254/ 2011
-------------------------------

ΠΕΡΙΛΗΨΗ :Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την   έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Μελέτη προστασίας ανάπλασης χειμάρρου Καλλιφύτου – Αγ. Βαρβάρας» που βρίσκεται στον Δήμο Δράμας (νοτίως της πόλης Δράμας) της Π.Ε Δράμας                                              

 

     Στην Κομοτηνή σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00,στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , παρουσία του Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη , των Αντιπεριφερειαρχών : Ξανθόπουλου Ιωάννη Π.Ε. Δράμας, Νικολάου-Μαυρανεζούλη Γεωργία Π.Ε. Έβρου , Γρανά Αρχέλαου   Π.Ε. Καβάλας, Καραλίδη Φώτη Π.Ε. Ξάνθης, Δαμιανίδη Παύλου Π.Ε. Ροδόπης, που κλήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 4 του N. 3852/2010, συνήλθε σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μετά από την 3627 / 6-9-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο , σύμφωνα με το άρθρο 167 παρ. 2 του Ν. 3852 /2010 .

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

1. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος , Πρόεδρος
2. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , Αντιπρόεδρος
3. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος , Γραμματέας

ΤΑ  ΜΕΛΗ:

1.Χουσεϊν Ερτζάν                            

25. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

2.Σαλήμ Σεβγκή                                  

26. Ματζιάρης Αντώνιος

3.Νικολαίδης Ιωάννης        

27.Τσούλου-Τσαγκαλίδου Συρματένια

4.Ούστογλου Γεώργιος

28.Σερέφια Σουλτάνα

5.Μουμίν Καάν

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

6.Τελλίδης Ιωάννη

30.Πατήρας Νικόλαος                                

7.Βαβίας Σταύρος                                

31.Παυλίδης Γεώργιος    

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος              

32. Πέτροβιτς Δημήτριος                    

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

33. Μπαλίκας Ανδρέας

11.Σαλτούρος Δημήτριος                      

34.Μιχελής Κωνσταντίνος                    

12.Xαιτίδης Δημήτριος

35.Γαλαζούλας Χρήστος

13.Γερομάρκος Γεώργιος                      

36.Χατζή Μεμίς Τουρκές

14.Σιακήρ Αϊχάν

37.Καβαρατζής Σταύρος

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                      

38.Μπαράν Μπουρχάν                  

17.Ουζούν Ιρφάν                                      

39.Παπαδόπουλος Κίμων                

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος

40.Μωυσίδης Παναγιώτης   

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος          

41.Αραμπατζής Αθανάσιος

21.Τσολάκ Σουάτ                                  

42.Τρέλλης Χρήστος                          

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                  

43.Ποτόλιας Χρήστος

23.Κανελάκης Ιωάννης

44. Χαρίτου Δημήτριος                  

24.Ζιμπίδης Γεώργιος             

45.Μακρής Αθανάσιος  

ΑΠΟΝΤΕΣ:

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Καραβάς Κωνσταντίνος

 2.Πατακάκης Ανάργυρος

 3.Ζησίμου Γεώργιος-Παύλος              

 

 

   Χρέη υπηρεσιακής γραμματέως άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα Κατσικούδη Ελένη .

   Αφού διαπιστώθηκε απαρτία διότι σε σύνολο 51 μελών ήταν παρόντα τα 48 μέλη άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Εισηγούμενη το δέκατο τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κεφαλίδου Ανδρονίκη, έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το αριθμ πρωτ: 1008/22-8-2011 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε Δράμας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν οι παρακάτω παρατηρήσεις :

Πρόκειται για εργασίες διευθέτησης, προστασίας και ανάπλασης τμήματος του Χειμάρρου Καλλιφύτου-Αγ.Βαρβάρας, που βρίσκεται νότια από την πόλη της Δράμας και συγκεκριμένα του τμήματος μεταξύ του τέλους της υφιστάμενης επικάλυψης του χειμάρρου Καλλιφύτου(κοντά στο Διοικητήριο Δράμας) και της γέφυρας με την οποία ο δρομός Δράμα-Αμφίπολη-Θεσσαλονίκη περνάει πάνω από τον χείμαρρο Καλλιφύτου-Αγ.Βαρβάρας (θέση διασταύρωσης με την Σιδηροδρομική γραμμή Δράμας-Θεσσαλονίκης (Περιοχή ΚΕΓΕ-Softex)).

     Το εν λόγω έργο αναφορικά με την περιβαλλοντική του αδειοδότηση, κατατάσσεται στην ομάδα 2η, Υδραυλικά έργα της ΚΥΑ 15393/2332/5-8-2002, όπως αυτή συμπληρώθηκε με την ΚΥΑ 145799/4-7-2005 και συγκεκριμένα στα αντιπλημμυρικά έργα και έργα διευθέτησης της ροής υδάτων με χωμάτινη διατομή ή διατομή με συρματοκιβώτια ή πέτρα ή σκυρόδεμα ή συνδυασμό τους και κατατάσσεται στην Α2 υποκατηγορία.

   Το υπό μελέτη τμήμα του χειμάρρου Καλλιφύτου μήκους 4347.4μ , σύμφωνα με την Υδραυλική Μελέτη, έχει χωριστεί σε δύο τμήματα. Το 1° τμήμα, αρχίζει από το τέλος της υφιστάμενης επικάλυψης του χειμάρρου Καλλιφύτου (κοντά στο Διοικητήριο Δράμας) έως την σωληνωτή διάβαση, που βρίσκεται στον Αρκαδικό (απέναντι από τα χωράφια Ζερβού). Το 2ο τμήμα ορίζεται από την σωληνωτή διάβαση Αρκαδικού έως ΚΕΓΕ, ήτοι στη γέφυρα, με την οποία ο δρόμος Δράμας - Αμφίπολης -Θεσσαλονίκης περνάει πάνω από τον εν λόγω χείμαρρο (θέση διασταύρωσης με την σιδηροδρομική γραμμή Δράμας – Θεσσαλονίκης). Το 1° τμήμα έχει μήκος Ι = 1.319,60 μ., ενώ το 2° τμήμα έχει μήκος Ι = 3.027,80 μ.

Σύμφωνα με την μελέτη, η διευθέτηση του χειμάρρου προτείνεται να γίνει σε όλο το μήκος και των 2 τμημάτων, με τη διαμόρφωση διαφορετικών διατομών, ανάλογα με τις ανάγκες και τους περιορισμούς του κάθε τμήματος. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η διαμόρφωση ως επί το πλείστον τραπεζοειδούς διατομής με μεταβλητό πλάτος πυθμένα από Β = 16,00 μ. έως Β = 20,00 μ. για το 1° τμήμα και από Β = 12,00 μ. έως Β = 37,00 μ. για το 2° τμήμα.

   Το 1° τμήμα του χειμάρρου (Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+319,60) βρίσκεται για τα πρώτα 75 μέτρα εντός σχεδίου πόλης, ενώ το υπόλοιπο τμήμα βρίσκεται εκτός σχεδίου και διέρχεται από περιοχή αγροκτημάτων. Ξεκινάει από το τέλος της επικάλυψης του χειμάρρου και φτάνει ως την σωληνωτή διάβαση Αρκαδικού (αρχή 2ου τμήματος). Το 1° τμήμα του χειμάρρου διευθετείται σε όλο το μήκος του με επενδεδυμένη διατομή. Επιλέχθηκε η επένδυση των πρανών του ρέματος με συρματοκιβώτια και του πυθμένα με λιθορριπή, για την προστασία της κοίτης από διαβρώσεις, λόγω των μεγάλων αναπτυσσόμενων ταχυτήτων ροής. Στα σημεία που υπάρχουν σημαντικές στενώσεις στην υφιστάμενη κοίτη του χειμάρρου (Χ.Θ. 0+275 έως την Χ.Θ. 0+925) κατασκευάζονται σχεδόν κατακόρυφοι τοίχοι από συρματοκιβώτια στα πρανή (με εξαίρεση ένα μικρό μήκος περίπου 300 μ. από τη μία πλευρά του χειμάρρου, όπου απαιτείται τοίχος αντιστήριξης από σκυρόδεμα) για την προστασία της κοίτης από διαβρώσεις και για τη δημιουργία επαρκούς διατομής, που να μη δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Η αρχή του 2ου τμήματος (Χ.Θ. 0+000) ταυτίζεται με το τέλος του 1ου τμήματος στην Χ.Θ. 1+319,60.Το 2° τμήμα (Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 3+027,80) βρίσκεται στην περιοχή των αγροκτημάτων Δράμας και Ν. Αμισού και πιο συγκεκριμένα, τα έργα ξεκινούν από την σωληνωτή διάβαση που βρίσκεται στο Αρκαδικό (απέναντι από τα χωράφια Ζερβού) και τελειώνουν στη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής (Διασταύρωση Κ.Ε.Γ.Ε. - Ν. Σεβάστεια). Για το 2° τμήμα προτείνεται η διαμόρφωση ανεπένδυτης τραπεζοειδούς διατομής στο μεγαλύτερο μέρος αυτού και σε μήκος 2.310,68 μ και επένδυση του υπόλοιπου τμήματος ως επί το πλείστον με συρματοκιβώτια (εκτός από τα τμήματα με διαμόρφωση τοίχου αντιστήριξης από σκυρόδεμα σε μήκος 92,33 μ.) σε μήκος 717,15μ.

Όπως αναφέρεται στην μελέτη, η περιοχή ανατολικά και δυτικά του χειμάρρου Καλλιφυτου - Αγ. Βαρβάρας είναι στη πλειοψηφία της γεωργικές εκτάσεις. Ένα μέρος της οποίας, επίσης, περιλαμβάνει και σποραδικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Το υπ' όψη τμήμα του χειμάρρου έχει υποστεί καταστροφές από πλημμύρες στο παρελθόν. Αυτό έχει ως συνέπεια να καταστρέφονται και γειτονικές, του χειμάρρου, γεωργικές εγκαταστάσεις και αγροτεμάχια. Επίσης, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος πλημμύρων και σε κατοικίες, που βρίσκονται στις περιοχές εκατέρωθεν του χειμάρρου. Η διευθέτηση και προστασία της κοίτης του χειμάρρου θα συμβάλλει υπέρ της καταστολής των καταστροφικών πλημμύρων και συνεπώς, την προστασία των παρακείμενων γεωργικών εκτάσεων και κατοικιών.

   Το έργο δεν βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής.

 

Τα προτεινόμενα έργα για τη διευθέτηση του χειμάρρου περιλαμβάνουν:

•   Επένδυση των πρανών του χειμάρρου στις διατομές που περιγράφονται παρακάτω με συρματοκιβώτια πάχους 0,50 μ. για τα πρανή με κλίση 3:2 και 1,00 μ. για τα πρανή με κλίση 83 έως 84°.

• Διαμόρφωση κατά μήκος κλίσεων, ώστε οι προτεινόμενες διατομές να είναι επαρκείς για τη μέγιστη πλημμυρική παροχή, που έχει πιθανότητα εμφάνισης μια φορά στα 50 χρόνια.

• Κατασκευή τεχνικών(στραγγιστικών-αποχετευτικών τάφρων, αγωγοί εκφόρτισης κα) που μέσω κατάλληλης διάταξης συσκευών αντεπιστροφής εξασφαλίζουν την αποχέτευση των παρόχθιων περιοχών στον χείμαρρο, χωρίς να επιτρέπουν την αντίστροφη πορεία του νερού από τον χείμαρρο προς τις παρόχθιες περιοχές σε περιπτώσεις πλημμύρας.

• Διαμόρφωση αντιπλημμυρικών αναχωμάτων με πεζόδρομο περιπάτου στην στέψη τους και στις δύο όχθες, όπου είναι δυνατόν.

 

Στις περιοχές του χειμάρρου, που στα πρανή προβλέπονται τοίχοι από συρματοκιβώτια, για την αποτροπή των πεζών από πτώση μέσα στο χείμαρρο, σύμφωνα με την μελέτη θα τοποθετηθούν ξύλινοι φράκτες προστασίας από πρηστή ξυλεία.

 

Επιπτώσεις στο περιβάλλον και αντιμετώπιση

 

α)Κατασκευή του έργου

Οι επιπτώσεις κατά την κατασκευή του έργου θα είναι προσωρινές και θα αφορούν

  • Αλλαγή τοπογραφίας της κοίτης   .
  • Εκσκαφές και παραγωγή προϊόντων εκσκαφής
  • Ρύπανση από ορυκτέλαια και πετρέλαια των μηχανημάτων του εργοταξίου.
  • Αύξηση της κυκλοφορίας των μηχανημάτων , ρύπανση με καυσαέρια , σκόνη.
  • Ρύπανση με στερεά απόβλητα εργοταξίου.
  • Ηχορύπανση από τα μηχανήματα του εργοταξίου.
  • Καταστροφή χλωρίδας .Κυρίως υδρόφιλος δενδρώδης βλάστηση μέσα στην κοίτη. Είναι αναπόφευκτη , διαφορετικά δεν θα διευθετηθεί η κοίτη.
  • Αρνητική επίδραση στην πανίδα της περιοχής.

 

     Αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατασκευή του έργου

 

     Τα προϊόντα εκσκαφής θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση της όχθης και του δρόμου παράλληλα προς το χείμαρρο. Τα υλικά που θα περισσέψουν θα τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις που δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον . Δεν θα τοποθετηθούν σε ρέματα και κανάλια.

   Οι στρώσεις του δρόμου να γίνουν με αδρανή από αδειοδοτημένο λατομείο ή αδειοδοτημένο χώρο αμμοχαλικοληψίας , που θα καθορίζονται κατά τη σύμβαση ανάθεσης του έργου.

   Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί η ρύπανση από ορυκτέλαια και πετρέλαια . Η αλλαγή ορυκτελαίων των μηχανημάτων εργοταξίου να γίνεται σε ειδικά συνεργεία.

   Μετά το τέλος της κατασκευής θα απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα αντικείμενα και εργαλεία καθώς και κάθε είδους στερεά απόβλητα.

   Θα γίνει αποκατάσταση των εργοταξιακών χώρων με την παράδοση του έργου .

   Θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία για την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης κατά την κατασκευή ( θόρυβος , σκόνη , καυσαέρια κ.λπ.) . Ιδιαίτερα στα σημεία που το έργο βρίσκεται κοντά σε κατοικίες και πολεοδομικά συγκροτήματα θα πρέπει να γίνεται πολύ συχνή διαβροχή των εκσκαφών και των οδών προσπέλασης για την μείωση της εκπεμπόμενης σκόνης καθώς και χρήση κινητών πετασμάτων με σκοπό την μείωση της παραγόμενης ηχητικής ρύπανσης.

   Να γίνουν μόνο οι απαραίτητες αποψιλώσεις για την προσέγγιση της κοίτης από τα μηχανήματα και τις εργασίες διευθέτησης του χειμάρρου και μόνο μετά από συνεννόηση και θετική γνώμη του αρμοδίου Δασαρχείου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εφαρμόζονται οι κατευθύνσεις του αρμοδίου Δασαρχείου . Μετά το πέρας των εργασιών διευθέτησης θα γίνει φύτευση των παρόχθιων θέσεων και των πρανών με φυτάρια πλατανιού, ιτιάς και λυγαριάς που ευδοκιμούν στην περιοχή, προκειμένου να αποκατασταθεί-επαναπληρωθεί η αποψιλωθείσα βλάστηση.

Αρνητική επίπτωση στην πανίδα προκαλεί ο θόρυβος των μηχανημάτων εργοταξίου και η αποψίλωση. Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν .Τα μικρά ζώα απομακρύνονται και εγκαθίστανται σε μικρή απόσταση.

 

β)Λειτουργία του έργου

Κατά τη λειτουργία του έργου δεν θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις αλλά μόνο θετικές , επειδή θα περιορισθούν τα φαινόμενα διάβρωσης της περιοχής από πλημμύρες και θα αξιοποιηθεί ένας χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλους για αναψυχή

 

Συμπεράσματα

 

Το εξεταζόμενο έργο δεν θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και αυτές μόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων , οι οποίες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν . Αντίθετα θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις , επειδή θα συντελέσει στην μείωση των πλημμυρικών φαινομένων, θα αξιοποιηθεί η περιοχή και θα καταστεί πόλος έλξης των κατοίκων και επισκεπτών για αναψυχή. Επομένως η υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση με την πραγματοποίηση του έργου, με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα μέτρα απορρύπανσης και αποκατάστασης που προτείνονται από την εν λόγω περιβαλλοντική μελέτη και οι επισημάνσεις του παρόντος εγγράφου.

 

To Περιφερειακό   Συμβούλιο μετά από συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις α ) του άρθρου 283 πρ.2 του Ν. 3852/ 2010 Β) του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 1650/86, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ.2 & 3 του N.3010/2002.

                            

                   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

     Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Μελέτη προστασίας ανάπλασης χειμάρρου Καλλιφύτου – Αγ. Βαρβάρας» που βρίσκεται στον Δήμο Δράμας (νοτίως της πόλης Δράμας) της Π.Ε Δράμας,                                               όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανωτέρω εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.  

 

   Αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Παυλίδης Γεώργιος , Μωυσίδης Παναγιώτης για την Δράμα, όπου ήταν σ΄ εξέλιξη   φωτιά στο σύμπλεγμα του Δήμου Δράμας.

 

Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α  254 /2011

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης 

 

 ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Χουσεϊν Ερτζάν  

2.Σαλήμ Σεβγκή                                                  

3.Νικολαίδης Ιωάννης                                         

4.Ούστογλου Γεώργιος                                       

5.Μουμίν Καάν                                                   

6.Τελλίδης Ιωάννη                                              

7.Βαβίας Σταύρος                                               

8.Πουρνάρα Μαρίκα                                           

9.Χριστοδουλίδης Γεώργιος                                

10.Τσαλδαρίδης Αναστάσιος                            

11.Σαλτούρος Δημήτριος                           

12.Χαιτίδης Δημήτριος                                  

13.Γερομάρκος Γεώργιος                                   

14.Σιακήρ Αϊχάν                                                

15.Κεφαλίδου Ανδρονίκη                                   

16.Παπαθανάκης Σταύρος                                        

17.Ουζούν Ιρφάν                                              

18.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος                          

19.Μαραγκού Γεωργία                

20.Παπαδόπουλος Χρυσόστομος                       

21.Τσολάκ Σουάτ                                                       

22.Γκουγκουσκίδου Μαρία                                 

23.Κανελάκης Ιωάννης                                      

24.Ζιμπίδης Γεώργιος                                         

25.Κουκουβέλα Ζουμπουλιά

26.Ματζιάρης Αντώνιος

27.Τσούλου - Τσαγκαλιδου Συρματένια

 28.Σερέφια Σουλτάνα

29.Παπαδόπουλος Στυλιανός

30.Πατήρας Νικόλαος

31.Παυλίδης Γεώργιος(απών)       

32.Καραβάς Κωνσταντίνος (απών)

33.Πέτροβιτς Δημήτριος

 34.Μπαλίκας Ανδρέας 

35.Μιχελής Κωνσταντίνος 

36.Γαλαζούλας Χρήστος 

37.Χατζή Μεμίς Τουρκές

38.Καβαρατζής Σταύρος

39.Μπαράν Μπουρχάν       

40.Πατακάκης Ανάργυρος(απών)

41.Μαρκόπουλος Θεόδωρος

42.Παπαδόπουλος Κίμων  

43.Μωυσίδης Παναγιώτης  (απών)       

44.Ζησίμου Γεώργιος – Παύλος(απών)

45.Αραμπατζής Αθανάσιος   

46.Τρέλλης Χρήστος

47.Ποτόλιας Χρήστος

48.Χαρίτου Δημήτριος                                          

49.Μακρής Αθανάσιος

 

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Διαβάστηκε 961 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 13:27
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Aπόφαση 255η 2011 Aπόφαση 210η »

Αναζήτηση Περιφερειακό Συμβούλιο

Λ. Δημοκρατίας 1
69133 Κομοτηνή
Τηλ: 2531350195 , 2531350172
mail:perifsymv@pamth.gov.gr

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή