2012 Απόφαση 740

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 34 /2012 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ..
Αριθ. Απόφασης 740/2012

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση των πρακτικών α) δικαιολογητικών συμμετοχής, β) τεχνικών προσφορών γ) ένστασης και δ) οικονομικών προσφορών για «Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της ενέργειας «Διαχείριση έργου/Project Management» του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage / Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά / JTI TARGET» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013. Στην Κομοτηνή σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.5999/21-9-2012 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010. Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής , 2) Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, 3) Ιωάννης Κανελάκης μέλος 4) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος 5) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος 6) Αϊχάν Σιακήρ μέλος 7) Σταύρος Καβαρατζής μέλος 8) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος. Απόντες ήταν : οι κ.κ. 1)Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος και 2) Χρήστος Τρέλλης μέλος ,οι οποίοι απουσίαζαν και κλήθηκαν νόμιμα. Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Φωτεινή Νταντή. ΑΠΟΦΑΣΗ 740: Εισηγούμενη το τέταρτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η Δ/νση Οικονομικού της Π.Α.Μ.Θ με το υπ’ αριθμ.οικ.4608/24-9-2012 έγγραφό της, έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τα πρακτικά 1/2012, 2/2012, 3/2012 και 4/2012 της επιτροπής Διενέργειας/Αξιολόγησης Προσφορών του Διαγωνισμού και Ενστάσεων για την Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της ενέργειας «Διαχείριση έργου/Project Management» του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage / Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά / JTI TARGET» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013, στα οποία αναφερόταν τα εξής: 1. Πρακτικό 1 σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών και ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού συνεδρίασε στις 21/8/2012 και προέβει στον έλεγχο των δικαιολογητικών των φακέλων Προσφορών του αριθ. 3697/03.08.2012 (ΑΔΑ: Β4ΓΟ7ΛΒ-ΝΑ9) Πρόχειρου Διαγωνισμού της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης» παρουσία του κ. Σταυρίδη Άγγελου (Α.Τ. ΑΕ 3912173), εκπρόσωπο της εταιρείας ΑΙΧΜΗ Α.Ε. και του κ. Δρακουνάκη Νικόλαου (Α.Τ. ΑΕ 457281), εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. Η επιτροπή παρέλαβε από τη γραμματεία, αρίθμησε και υπέγραψε με την ακόλουθη σειρά, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου τους:

1. ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε «M SOLUTIONS»
2. ΑΙΧΜΗ Α.Ε.
3. ΕΤΑΜ Α.Ε.

Προχώρησε στον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής των προσφορών και διαπίστωσε ότι στην  προσφορά της ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε «M SOLUTIONS», έλειπαν, επί ποινής αποκλεισμού, τα δικαιολογητικά πιστοποίησης της τεχνικής ικανότητας της εταιρείας όπως προβλέπεται από την παράγραφο 6.δ. της Διακήρυξης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η υλοποίηση και επιτυχής ολοκλήρωση δύο τουλάχιστον συγχρηματοδοτούμενων έργων κατά την προηγούμενη τριετία (3 έτη) και που αναφέρονται αναλυτικά στο συννημένο Πρακτικό. Για τους παραπάνω λόγους απέρριψε ομόφωνα από τη συνέχεια του Διαγωνισμού την προσφορά α) ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε «M SOLUTIONS» και έκανε ομόφωνα αποδεκτές τις προσφορές: α) ΑΙΧΜΗ Α.Ε.. β ΕΤΑΜ Α.Ε. 2. Πρακτικό 2 σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών και ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού που συγκροτήθηκε με την αριθ. 500/2012 (ΑΔΑ: Β4ΓΠ7ΛΒ- Β0Ο) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών συνεδρίασε στις 31/8/2012 για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων του αριθ. 3697/03.08.2012 (ΑΔΑ: Β4ΓΟ7ΛΒ-ΝΑ9) Πρόχειρου Διαγωνισμού της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. «Μ SOLUTIONS», ή τρίτος, δεν άσκησε το δικαίωμα ένστασης. Για τους παραπάνω λόγους, η Επιτροπή δεν προχώρησε στον έλεγχο του φακέλου της Τεχνικής Προσφοράς της προαναφερθείσας εταιρείας. Στην συνέχεια κατά τον έλεγχο των φακέλων των τεχνικών προσφορών διαπίστωσε τα εξής:α). Κατά τον έλεγχο του περιεχομένου του φακέλου της Τεχνικής Προσφοράς της εταιρείας ΑΙΧΜΗ Α.Ε. που υποβλήθηκε και έχοντας υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές που αναλύονται στο Παράρτημα 1.Δ. της προκήρυξης, η Επιτροπή έκρινε ότι οι υπηρεσίες της Εταιρείας ΑΙΧΜΗ Α.Ε. είναι κατάλληλες και επαρκούν για τις ανάγκες του Διαγωνισμού. Κατόπιν προχώρησε στην αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς σύμφωνα με το Κεφάλαιο 10 της προκήρυξης και κατέληξε στην εξής βαθμολογία Ο τελικός βαθμός της εταιρείας «ΑΙΧΜΗ Α.Ε.», σύμφωνα με το συντελεστή βαρύτητας είναι:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΑΙΧΜΗ Α.Ε. 8,62

Η Αναλυση της βαθμολογίας υπάρχει στο συνημμένο πρακτικό. Β) Κατά τον έλεγχο του περιεχομένου του φακέλου της Τεχνικής Προσφοράς της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. που υποβλήθηκε και έχοντας υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές που αναλύονται στο Παράρτημα 1.Δ. της προκήρυξης, η Επιτροπή έκρινε ότι οι υπηρεσίες της Εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. είναι κατάλληλες και επαρκούν για τις ανάγκες του Διαγωνισμού. Κατόπιν προχώρησε στην αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς σύμφωνα με το Κεφάλαιο 10 της προκήρυξης και κατέληξε στην εξής βαθμολογία Ο τελικός βαθμός της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε., σύμφωνα με το συντελεστή βαρύτητας είναι :

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΕΤΑΜ Α.Ε. 8,5

Η Αναλυση της βαθμολογίας υπάρχει στο συνημμένο πρακτικό. 3. Πρακτικό 3 σύμφωνα με το οποίο λόγω εκ παραδρομής λογιστικού λάθους, η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών και ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού προβαίνει στην εκ νέου αποστολή του Πρακτικού μέσω ‘Ορθής Επανάληψης’ που αφορά στην αξιολόγηση της ενστάσεως η οποία ασκήθηκε - εντός της νόμιμης προθεσμίας - από την εταιρεία ΕΤΑΜ Α.Ε. ως προς τη βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς της. Έτσι με βάση τα προαναφερόμενα και την νέα αναλυτική βαθμολογία που επισυννάπτεται στο συνημμένο Πρακτικό 3, ο τελικός βαθμός της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε., σύμφωνα με το συντελεστή βαρύτητας είναι :

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΕΤΑΜ Α.Ε. 8,57

4. Πρακτικό 4 σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών και ενστάσεων του παραπάνω διαγωνισμού συνεδρίασε στις 21/9/2012 και προχώρησε στην αξιολόγηση φακέλου Οικονομικής Προσφοράς των εταιρειών λαμβάνοντας υπόψη το Κεφάλαιο 10 της Προκήρυξης του Πρόχειρου Διαγωνισμού, η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και εισήγησης για ανάθεση, εισηγείται την ανάθεση των ενεργειών: «Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της ενέργειας «Διαχείριση έργου/Project Management» του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage / Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά / JTI TARGET» στην εταιρεία ΑΙΧΜΗ Α.Ε και για ποσό που δεν θα υπερβαίνει το ύψος των τριάντα πέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (#35.280,00€#) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Μετά τα παραπάνω η Υπηρεσία 

 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

Την έγκριση των πρακτικών α) δικαιολογητικών συμμετοχής, β) τεχνικών προσφορών γ) ένστασης και δ) οικονομικών προσφορών για «Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της ενέργειας «Διαχείριση έργου/Project Management» του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage / Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά / JTI TARGET» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013. Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 5 του Ν.4071/2012 : 

Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι Κ Α Τ Α Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η ΦΙ Α
(Με ψήφους 7 υπέρ και 1 λευκό )

Εγκρίνει τα πρακτικά ) δικαιολογητικών συμμετοχής, β) τεχνικών προσφορών γ) ένστασης και δ) οικονομικών προσφορών για «Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της ενέργειας «Διαχείριση έργου/Project Management» του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage / Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά / JTI TARGET» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 και την ανάθεση των ενεργειών: «Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα» για την υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας,στην εταιρεία ΑΙΧΜΗ Α.Ε και για ποσό που δεν θα υπερβαίνει το ύψος των τριάντα πέντε χιλιάδωνδιακοσίων ογδόντα ευρώ (#35.280,00€#) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Μιχελής μειοψήφισε ψηφίζοντας Λευκό γιατί τοθέμα ήταν εκτός ημερησίας διάταξης.Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 740/2012. 

                                                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                            ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 
                                                                   ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ 
 ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                                   ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ                                                                      

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

ΦΩΤΕΙΝΗ  ΝΤΑΝΤΗ

 

Διαβάστηκε 596 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 09:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Απόφαση 739 2012 Απόφαση 741 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή