2012 Απόφαση 152

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 

Του Πρακτικού αριθ. 8 /2012 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Αριθ. Απόφασης 152/2012

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση 1) του τρόπου επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης 2) Της διακήρυξης διαγωνισμού και της περιλήψεως διακήρυξης 3) συγκρότησης επιτροπής Διαγωνισμού για την διεξαγωγή της Δημοπρασίας του έργου «Βελτίωση Μόνωσης Γυμναστηρίου 3ου Λυκείου Ξάνθης προϋπολογισμού 60.000,00 € με το Φ.Π.Α.
Στην Κομοτηνή σήμερα στις 15 Μαρτίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.ΟΙΚ. 1845 /12-3-2012 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010. Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής , 2) Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος, 3) Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, 4) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος 5) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος,6) Αϊχάν Σιακήρ μέλος 7) Σταύρος Καβαρατζής μέλος 8) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος , 9) Χρήστος Τρέλλης μέλος. Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Φωτεινή Νταντή.

ΑΠΟΦΑΣΗ 152: Εισηγούμενη το ενδέκατο θέμα ημερήσιας διάταξης η Δ/νση Τεχνικών έργων της ΠΕ Ξάνθης με έγγραφό της, έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τα εξής:
1. Η στέγη του γυμναστηρίου του 3ου Λυκείου Ξάνθης είναι μια μεταλλική κατασκευή και συγκεκριμένα αποτελείται από πλαίσια με δοκούς διατομής I και επικάλυψη με ειδικά τεμάχια λαμαρίνας με ενδιάμεση μόνωση . Η εν λόγω επικάλυψη στηρίζεται στο κάτω μέρος των δοκών των πλαισίων οι οποίες δοκοί εξέχουν και στηρίζουν τα αντιανεμια συστήματα . Στα έτη που λειτουργεί το σχολείο από το 2008 μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν προβλήματα υγρασίας που κυρίως οφείλονται στις συστολές και διαστολές των διαφορετικών υλικών της υπάρχουσας στέγης και στη διαφορά της θερμοκρασίας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του γυμναστηρίου .Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τις μέρες με μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του γυμναστηρίου να υγροποιούνται υδρατμοί στο εσωτερικό της στέγης , οι όποιοι ρέουν προς το δάπεδο και καθιστούν έτσι επικίνδυνη την χρήση του από τους μαθητές , λόγω ολισθηρότητας του . Επίσης με αυτήν την κατασκευή επιτυγχάνεται και η εξοικονόμηση πετρελαίου για την θέρμανση και ψύξη του γυμναστηρίου
2. Το συγκεκριμένο έργο αφόρα την κατασκευή επικάλυψης της υπάρχουσας στέγης η οποία θα περιλαμβάνει:
α) Την τοποθέτηση κοιλοδοκών κατάλληλης διατομής επί των δοκών των υπαρχόντων πλαισίων , οι οποίες είτε θα συγκολληθούν είτε θα στερεωθούν με μπουλόνια.
β) Την τοποθέτηση επί των δοκών αυτών τεγιδων κατάλληλου ύψους ώστε να επικαλύπτονται τα προεξέχοντα στοιχειά των υπαρχόντων σιδηρών υποστυλωμάτων .
γ) Την τοποθέτηση επί των κοιλοδοκών αυτών γαλβανισμένης λαμαρίνας με τραπεζοειδείς πτυχώσεις , η οποία θα εδράζεται στις προαναφερόμενες τεγιδες
δ) Την τοποθέτηση περιμετρικά ειδικών τεμαχίων από γαλβανισμένη λαμαρίνα ώστε να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί μεταξύ υπάρχουσας στέγης και νέας κατασκευής .
Οι απαιτούμενες διατομές των κοιλοδοκών , ο τρόπος στερέωσης επί των υπαρχόντων πλαισίων , ο τρόπος στερέωσης της λαμαρίνας και η αντοχή σε φορτία χιονιού και ανεμοπίεσης θα προκύψουν από στατική μελέτη , την οποία ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στην υπηρεσία μαζί με την μελέτη στατικής επάρκειας του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού . Οι εν λόγω μελέτες πρέπει να υποβληθούν μετά την υπογραφή της Σύμβασης και πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας και να εγκριθούν από την Υπηρεσία . Οι απαιτούμενες διατομές των κοιλοδοκών , ο τρόπος στερέωσης επί των υπαρχόντων πλαισίων , ο τρόπος στερέωσης της λαμαρίνας και η αντοχή σε φορτία χιονιού και ανεμοπίεσης θα προκύψουν από στατική μελέτη , την οποία ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στην υπηρεσία μαζί με την μελέτη στατικής επάρκειας του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού . Οι εν λόγω μελέτες πρέπει να υποβληθούν μετά την υπογραφή της Σύμβασης και πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας και να εγκριθούν από την Υπηρεσία .
Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης συντάθηκαν από την Δ/νση τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης - Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 60.000 Ευρώ ( με ΦΠΑ) και εγκρίθηκαν με την αρ. πρωτ.: 78650/Ξ-ΔΤΕ-3361/ 7 –12 – 2011 Απόφαση Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Μετά τα πιο πάνω και έχοντας υπ΄οψιν :
1. Το Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικότερα το άρθρο 176 που αφορά τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής.
2. Την αριθ. 234/2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την οποία το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Α.Μ.Θ. – ( ΠΕ Ξάνθης ), με προϋπολογισμό 60.000,00 €,
ΚΑ 123602004 .
3. Τη Διακήρυξη του διαγωνισμού με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, όπως συντάχθηκε από την Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης
4. Την παρ. 1 του άρθρου 21 του Ν. 3669/2008 για την επιτροπή διαγωνισμού.
5. Το υπ’ αρ. 8810/Ξ-ΔΤΕ-563/8-2-2012 πρακτικό κλήρωσης ορισμού μελών επιτροπής διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού του έργου

 
 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

Για το έργο " ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ”:
α) Την έγκριση του τρόπου επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης με «ανοικτή δημοπρασία» της περ. α) του άρθρου 3 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»
β)Την έγκριση διακήρυξης της δημοπρασίας με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, βάσει του άρθρου 5 του Ν. 3669/2008 (ΚΔΕ) «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»
γ) Την συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου του έργου του θέματος, που θα γίνει στα γραφεία της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης και αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Α. Νικολαιδου Στελλα Π/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρόεδρο
Β. Πουλκο Κωσταντινο Η/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης αναπληρωτή πρόεδρο
Γ. Παπαλεξιου Δημητριο Π/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Με αναπληρωματικούς
Α. Καλπακτσιδου Δεσποινα Αγρον. Τοπογραφο στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Β. Κομνηνακιδη Νικολαο Π/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Γ. Χατζηαβραμιδου Μαρια Α/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Εκπρόσωπο των εργοληπτικών οργανώσεων με τον αναπληρωτή του ο οποίος θα παρίσταται και γραμματέα Παπαδοπούλου Αθηνά Εργοδηγό στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με αναπληρώτρια Μαρία Τασσου Π/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 :

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει για το έργο " ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ” με την επισήμανση ότι αν απαιτείται προγραμματική σύμβαση πρέπει να προηγηθεί πριν την δημοπράτηση του έργου και συγκεκριμένα:
α) τον τρόπο επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης με «ανοικτή δημοπρασία» της περ. α) του άρθρου 3 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»
β) Την διακήρυξη της δημοπρασίας με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, βάσει του άρθρου 5 του Ν. 3669/2008 (ΚΔΕ) «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»
γ) Την συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου του έργου, που θα γίνει στα γραφεία της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης και αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Α. Νικολαϊδου Στέλλα Π/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρόεδρο
Β. Πούλκο Κωσταντίνο Η/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης αναπληρωτή πρόεδρο
Γ. Παπαλεξίου Δημήτριο Π/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Με αναπληρωματικούς
Α. Καλπακτσίδου Δέσποινα Αγρον. Τοπογραφο στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Β. Κομνηνακίδη Νικόλαο Π/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Γ. Χατζηαβραμίδου Μαρία Α/Μ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Εκπρόσωπο των εργοληπτικών οργανώσεων με τον αναπληρωτή του ο οποίος θα παρίσταται και γραμματέα Παπαδοπούλου Αθηνά Εργοδηγό στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με αναπληρώτρια την Μαρία Τάσσου Π/Μ ΤΕ στην ΔΤΕ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 152/2012.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                 ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
                                                              ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ
 ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                                ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
                                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΤΑΝΤΗ

Διαβάστηκε 548 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 11:19
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Απόφαση 151 2012 Απόφαση 153 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή