2011 Απόφαση 605

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 41/2011 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Αριθ. Απόφασης 605 /2011

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση συμμετοχής της ΠΑΜΘ στη δράση «Το Φεστιβάλ ταξιδεύει» του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Στην Κομοτηνή σήμερα στις 12 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.ΟΙΚ. 5335/6-12-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010.
Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής , 2) Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος, 3) Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, 4) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος, 5) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος, 6) Αϊχάν Σιακήρ μέλος, 7) Σταύρος Καβαρατζής μέλος, 8) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος , 9) Χρήστος Τρέλλης μέλος. Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Σμαρώ Δαδινίδου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 605 : Εισηγούμενος το έβδομο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος , έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής το υπ’ αριθμ. 144/9-12-2011 έγγραφο του γραφείου του, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: διοργάνωση προβολών των βραβευμένων ταινιών του φετινού Φεστιβάλ (34ο Εθνικό, 17ο Διεθνές και 5ο digi 2011) σε όλη την Ελλάδα και σε πόλεις του εξωτερικού. Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα μακρύ ταξίδι επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για τη μορφή αυτής της τέχνης.
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ :πρωτεύουσες και λοιπές περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ : Δεκέμβριος 2011 ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΦΠΑ :7.000 ευρώ

Α/A ΕΙΔΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΜΕ ΦΠΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ
1 Εκτυπώσεις 7.000 €

Ειδικός Φορέας 0072 ΚΑΕ 0844 της
Περιφέρειας Α.Μ.Θ

2 Αμοιβές τεχνικών προβολής
3 Μεταφράσεις

Η πράξη, η οποία υλοποιείται εδώ και 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μέσα από ένα πλέγμα πολιτιστικών & καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων,στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού. Η συμμετοχικότητα στην όλη προσπάθεια, θα ενισχύσει τον κύριο στόχο της πράξης που είναι ο παιδευτικός & ψυχαγωγικός της ρόλος ενώ η περιοχή θα αποκτήσει για άλλη μία φορά, ένα ξεχωριστό στοιχείο ταυτότητας, πολλαπλά αξιοποιήσιμο, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Κάθε χρόνο, παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις & εγκρίσεις για τη στήριξη της σχετικής πράξης από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, ενισχύοντας έτσι και διαφυλάσσοντας την όλη προσπάθεια.
Το  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ξεκίνησε το 1978 με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Επακόλουθο της αναγνωρισιμότητας του Φεστιβάλ ήταν η σταθερή συμμετοχή του Δήμου Δράμας στη σχετική προσπάθεια ενώ τον Αύγουστο του 1996, το Υπουργείο Πολιτισμού το ενέταξε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Το Φεστιβάλ Δράμας στο πλαίσιο της εξέλιξης και της ανανέωσής του, διεξάγει εδώ και δύο δεκαετίες, εκτός από το Εθνικό Διαγωνιστικό και το Διεθνές Φεστιβάλ, όπου διαγωνίζονται και παρουσιάζονται στα παράλληλα αφιερώματα, ταινίες κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο. Από το 2007, μέσω των νέων  μέσων οπτικοακουστικής τεχνολογίας, διοργανώνει επίσης και το Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού
Μήκους “digi”. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται συνδιοργανώσεις με αντίστοιχα Διεθνή Φεστιβάλ,
διοργανώνονται σεμινάρια και αφιερώματα σε διεθνείς κινηματογραφίες, παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, δρώμενα και εν γένει δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης. Εδώ και 15 πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα μακρύ ταξίδι επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με τον τίτλο «το Φεστιβάλ ταξιδεύει». Έτσι η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται και αναδεικνύεται στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ παράλληλα η θέση του Φεστιβάλ Δράμας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, εδραιώνεται σημαντικά.
Για το σκοπό αυτό, η υπηρεσία:

 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

Την έγκριση συμμετοχής της ΠΑΜΘ στη δράση «Το Φεστιβάλ ταξιδεύει» του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με το ποσό των 7.000,00€ σε βάρος του Ειδικού Φορέα 0072 ΚΑΕ 0844 της  Περιφέρειας Α.Μ.Θ.  Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει τη συνδιοργάνωση της ΠΑΜΘ με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας της δράσης «Το Φεστιβάλ ταξιδεύει» του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και την κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού της διοργάνωσης με το ποσό των 7.000,00€ σε βάρος του Ειδικού Φορέα 0072 ΚΑΕ 0844 της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 605/2011.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
                                                              ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ
 ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                                ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
                                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

ΣΜΑΡΩ ΔΑΔΙΝΙΔΟΥ

Διαβάστηκε 522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 12:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Απόφαση 604 2011 Απόφαση 606 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή