2011 Απόφαση 543

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 38/2011 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Αριθ. Απόφασης 543/2011

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση συνδιοργάνωσης της ΠΑΜΘ με το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης σε εκδήλωση με θέμα: «Το σχολείο ως εργαστήρι υγείας».
Στην Κομοτηνή σήμερα στις 16 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.ΟΙΚ. 4879/11-11-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010. Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Δημήτριος Χαϊτίδης Αντιπρόεδρος, Προεδρεύων 2) Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος 3) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος, 4) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος 5) Αϊχάν Σιακήρ μέλος 6) Σταύρος Καβαρατζής μέλος 7) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος και 8) Χρήστος Τρέλλης μέλος.
Απόντες ήταν: ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο οποίος απουσίαζε αν και κλήθηκε νόμιμα.
Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Σμαρώ Δαδινίδου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 543 : Εισηγούμενη το έκτο θέμα ημερήσιας διάταξης η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου, έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής το υπ’ αριθμ.6974/7-11-2011 έγγραφό της , στο οποίο αναφέρονται τα εξής: Η ανθρώπινη συμπεριφορά και το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, αποτελούν αποφασιστικούς παράγοντες στην αιτιολογία και την επιδημιολογία πολλών νοσημάτων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι βασικότερες αιτίες θνησιμότητας και νοσηρότητας της εποχής μας. Ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά, τα ατυχήματα, τα ψυχικά νοσήματα, τα χρόνια εκφυλιστικά και ορισμένα σύγχρονα λοιμώδη (π.χ. AIDS), θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν σε μεγάλο βαθμό αν ο άνθρωπος τροποποιούσε ορισμένες ανθυγιεινές καθημερινές του συνήθειες και βελτίωνε το περιβάλλον του. Γι' αυτό και η αποτελεσματικότητα κάθε πολιτικής υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο συνειδητότητας του πληθυσμού στα θέματα που αφορούν την υγεία του και από την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του καθένα ατομικά και όλων μαζί συλλογικά για εποικοδομητική δράση στην υπόθεση της υγείας. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πρόκειται να προβεί στην παραγωγή – εκτύπωση ενημερωτικού υλικού(έντυπα-αφίσες) με θέμα «Το σχολείο ως εργαστήρι υγείας» , σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Ύστερα από τα παραπάνω, η υπηρεσία:

 
 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δράση καλύπτοντας τη δαπάνη έκδοσης του σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, συνολικού ποσού 701,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Το έντυπο αυτό υλικό θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με σκοπό την καλύτερη ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα που διέπουν την ατομική υγιεινή , τη σωστή διατροφική συμπεριφορά , την σωματική άσκηση , τις Α΄ βοήθειες και γενικά την προαγωγή τις Πρόληψης.
Η δαπάνη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2362/95, Ν3871/10 και Π.Δ.113/10, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου του Ειδικού Φορέα 4071. ΚΑΕ 9779.0001., που προέρχεται από ΚΑΠ και αφορά το έργο «Έργα Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος 2011».
Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 :

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την συνδιοργάνωση της ΠΑΜΘ με το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης σε εκδήλωση με θέμα: «Το σχολείο ως εργαστήρι υγείας» και την κάλυψη της δαπάνης έκδοσης του σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, συνολικού ποσού 701,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η δαπάνη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2362/95, Ν3871/10 και Π.Δ.113/10, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου του Ειδικού Φορέα 4071. ΚΑΕ 9779.0001., που προέρχεται από ΚΑΠ και αφορά το έργο «Έργα Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος 2011».
Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 543 /2011.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
               ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
                                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
                                                               ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ
                                                              ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ                       ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
                                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

ΣΜΑΡΩ ΔΑΔΙΝΙΔΟΥ

Διαβάστηκε 500 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Απόφαση 542 2011 Απόφαση 544 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή