2011 Απόφαση 119

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του Πρακτικού αριθ. 13/2011 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Αριθ. Απόφασης 119 /2011

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εισήγηση για την έγκριση Πρακτικού και γνωμοδότηση επί ενστάσεων για την δημοπρασία του έργου: «Βελτίωση οδού σύνδεσης Ε.Ο. 51 έως Δαδιά».

Στην Κομοτηνή σήμερα στις 18 Μαΐου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, 1ος όροφος, Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ύστερα από την Δ.Δ.ΟΙΚ. 1490/13-5-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010.
Παρόντες ήταν : ο κ. 1) Παύλος Δαμιανίδης Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής 2) Ανδρονίκη Κεφαλίδου μέλος, 3) Δημήτριος Χαϊτίδης μέλος 4) Γεώργιος Χριστοδουλίδης μέλος 5) Μαρία Γκουγκουσκίδου μέλος 6) Σταύρος Καβαρατζής μέλος 7) Κωνσταντίνος Μιχελής μέλος και 8) Χρήστος Τρέλλης μέλος.
Απόντες ήταν: ο κ. Αϊχάν Σιακήρ μέλος, ο οποίος απουσίαζε αν και κλήθηκε νόμιμα.
Καθήκοντα Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜΘ Σμαρώ Δαδινίδου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 119 : Εισηγούμενος το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ο κ. Θ. Αγγελώνιας υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τα εξής: Μετά την υπ’ αριθμ. 27/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η Επιτροπή διαγωνισμού συνεδρίασε την 3/5/2011 και εφόσον έλεγξε τα δικαιολογητικά και των 4 συμμετεχόντων τους έκανε δεκτούς και ανακήρυξε κατά πλειοψηφία προσωρινό μειοδότη τον πρώτο κατά σειρά έκπτωσης μειοδότη της Ε.Ε. με την επωνυμία ERGONET A.T.E. με προσφερόμενη έκπτωση 47,09%. Στη συνέχεια η εταιρεία «ΑΚΜΩΝ Α.Τ.Ε.» η οποία είναι η τέταρτη κατά σειρά έκπτωσης μειοδότης, με προσφερόμενη μέση έκπτωση 20,55%, κατέθεσε εμπρόθεσμα ένσταση κατά του Πρακτικού της δημοπρασίας του έργου του θέματος , στην οποία αναφέρει ότι οι προσφορές των διαγωνιζομένων εταιριών: «ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.», και «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» να κριθούν ως απορριπτέες, καθώς οι φάκελοι των δικαιολογητικών συμμετοχής τους, δεν πληρούν τους όρους της Αναλυτικής Διακήρυξης καθώς κάποια από τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι πιο πάνω εταιρείες είχαν λήξει κατά την ημέρα της συνεδρίασης της Επιτροπής διαγωνισμού.
Γνώμη της Επιτροπής διαγωνισμού είναι να απορριφθεί η παραπάνω ένσταση καθώς η νέα Επιτροπή συνεδρίασε στις 3/5/2011 και προέβη στη νέα επανεξέταση των προσφορών των συμμετεχόντων. Εξέτασε δε μόνο τα δικαιολογητικά που είχαν προσκομισθεί κατά την διενέργεια του διαγωνισμού της 5/10/2010 καθώς και των δικαιολογητικών που είχαν ζητηθεί από την Υπηρεσίας μας, δηλαδή της Υπεύθυνης δήλωσης και των εγγυητικών επιστολών συμμετοχής. Όσον αφορά τα δικαιολογητικά για τα οποία είχε λήξει η ισχύς των, σύμφωνα με το άρθρο 4.2 της Διακήρυξης προσκαλείται ο μειοδότης κατά τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 2 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ), να προσκομίσει μέσα σε προθεσμία τουλάχιστον δέκα (10) ημερών ή και περισσότερων (κατά την κρίση της Προϊσταμένης Αρχής) από την ημέρα έγκρισης αποτελέσματος του διαγωνισμού, επικαιροποιημένα τα δικαιολογητικά των παρ. 23.2.1 (οι ημεδαποί) και 23.2.2 (β), εφόσον έχει λήξει ο χρόνος ισχύος των αρχικώς προσκομισθέντων , καθώς και τα δικαιολογητικά των παρ. 23.2.4 (πιστοποιητικά έναντι των οποίων υποβλήθηκε υπεύθυνη δήλωση) και παρ. 24.1.5 (περί ονομαστικοποίησης των μετοχών). Σε κάθε περίπτωση (ακόμα δηλαδή κι αν ισχύει το αρχικώς προσκομισθέν ή η Ενημερότητα Πτυχίου) προσκομίζεται νέο πιστοποιητικό περί μη κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της ημερομηνίας κοινοποίησης της σχετικής πρόσκλησης της Προϊσταμένης Αρχής.
Κατόπιν τούτου η υπηρεσία:

 ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ

1. Την έγκριση των συνημμένων Πρακτικών δημοπρασίας του έργου του θέματος και την ανάδειξη της εταιρείας ERGONET A.T.E. ως αναδόχου του έργου με προσφερόμενη έκπτωση 47,09%.
2. Την απόρριψη της ένστασης της εταιρείας «ΑΚΜΩΝ Α.Τ.Ε.» για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στο συνημμένο Πρακτικό Ολοκλήρωσης του διαγωνισμού .
Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Εγκρίνει τα συνημμένα Πρακτικά δημοπρασίας του έργου: «Βελτίωση οδού σύνδεσης Ε.Ο. 51 έως Δαδιά» Προϋπολογισμού: 2.858.155,87€ και την ανάδειξη της εταιρείας ERGONET A.T.E. ως αναδόχου του έργου με προσφερόμενη έκπτωση 47,09%.
2. Απορρίπτει την ένσταση της εταιρείας «ΑΚΜΩΝ Α.Τ.Ε.» ως αβάσιμη διότι μετά την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 18 και την μερική ακύρωση του Διαγωνισμού για λόγους τυπικούς που αφορούσαν την κακή σύνθεση της επιτροπής η υπόθεση επαναπέμθηκε στη Διοίκηση, προκειμένου να επανεκδώσει την ακυρωθείσα πράξη με βάση, κατά τα γενικώς ισχύοντα, το πραγματικό και νομικό καθεστώς (βλ.ΣτΕ 3433/1983,1353/1988) που ίσχυε κατά το χρόνο εκδόσεως της ακυρωθείσας πράξεως. Συνεπώς εφόσον τα υποβληθέντα δικαιολογητικά κατά τον αρχικό
διαγωνισμό στις 5-10-10 δεν είχαν λήξει, ήταν εμπρόθεσμα, δεν έχει σημασία εάν κατά την επανέκδοση του πρακτικού του διαγωνισμού της 3-5-2011, είχαν λήξει όπως ισχυρίζεται ο ενιστάμενος. Άλλωστε πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος διαγωνισμού θα πρέπει να ζητηθούν επικαιροποιημένα τα δικαιολογητικά που έχουν λήξει κατά τα οριζόμενα στο αρθ. 26 του Ν.3669/2008 (βλ. εγκ.24/04 του ΥΠΕΧΩΔΕ)
Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 119 /2011.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.                               ΤΑ ΜΕΛΗ 
                                                                ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ (ΑΠΟΥΣΑ)
                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
                                                              ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ (ΑΠΟΥΣΑ)
 ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                                   ΑΪΧΑΝ ΣΙΑΚΗΡ
                                                                ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
                                                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

 

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.

                                                       

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Διαβάστηκε 662 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 12:17
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2011 Απόφαση 118 2011 Απόφαση 120 »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή