Επιτροπή Ανάπτυξης

2012 Πρακτικό 9

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9/ 17-07-2012

Στο Δ.Δ. Ωραίον του Δήμου Μύκης, σήμερα, 17 Ιουλίου 2012, ημέρα Τρίτη καί ώρα 13:00, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, η Επιτροπή Πολιτισμού-Τουρισμού, ύστερα από την υπ.αριθμ. οικ.ΠΕ-ΑΜΘ 459/12-07-2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της, η οποία επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν.3852/2010.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ :

  1. 1.Παπακοσμάς Κωνσταντίνος, πρόεδρος
  2. 2.Κουκουβέλα Ζουμπουλίά, τακτικό μέλος
  3. 3.Μάτζιαρης Αντώνιος, τακτικό μέλος
  4. 4.Παπαδόπουλος Στυλιανός, τακτικό μέλος
  5. 5.Σερεφίά Σουλτάνα, τακτικό μέλος
  6. 6.Πατήρας Νικόλαος, τακτικό μέλος
  7. 7.Παπαδόπουλος Κίμων, τακτικό μέλος
  8. 8.Πατακάκης Αργύριος, τακτικό μέλος
  9. 9.Πέτροβιτς Δημήτριος, τακτικό μέλος
  10. 10.Χατζή Μεμίς Τουρκές, τακτικό μέλος
  11. 11.Ποτόλιας Χρήστος, τακτικό μέλος
  12. 12.Μαραγκού Γεωργία, τακτικό μέλος

Σε σύνολο (12) μελών ήταν παρόντες (11) τακτικά μέλη.

Καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης άσκησε η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κα. Διονυσάτου Ασπασία, ύστερα από την απόφαση υπ.αριθμ.ΔΔ4986/16-11-2011.

Παρόντες ήταν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Γρανάς Πρόεδρος της επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Οικονομικής Κρίσης στην ΠΑΜΘ, ο περιφερειακός σύμβουλος Α. Μακρής μέλος την παραπάνω επιτροπής καθώς και ο ειδικός σύμβουλος αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Γ. Θεοδωρίδης. Τις εργασίες της επιτροπής παρακολούθησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Ουζούν Ιρφάν και στελέχη του Δήμου Μύκης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αφού διαπίστωσε απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας και εκτός ημερησίας διατάξεως.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ 1ο : Ενημέρωση συζήτηση για την τουριστική και πολιτιστική δράση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Απολογισμός Α' εξαμήνου (εισηγητής: Κ. Παπακοσμάς)

ΘΕΜΑ 2ο : Εισήγηση προτάσεων πολιτικής και μέτρων παρέμβασης προς την Επιτροπή Πολιτισμού - Τουρισμού σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (εισηγητής Α. Γρανάς)

ΘΕΜΑ 3ο : Ανακοινώσεις - προτάσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ 1Ο : Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του Δήμου Παρανεστίου στον Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

ΘΕΜΑ 2Ο : Διοργάνωση 21ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αφού διαπίστωσε απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης :

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΘΕΜΑ 1ο : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού - Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. κατά το Ά εξάμηνου του 2012 και είναι οι ακόλουθες:

  • Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην στοχευμένη δράση προβολής της χώρας μας από τον ΕΟΤ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης για τον «Μέγα Αλέξανδρο» που έγινε στο μουσείο του Λούβρου.
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων (Σόφιας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου).
  • Παρουσίαση της Περιφέρειας στη Σόφια (Συνέντευξη τύπου- προβολή τοπικών προϊόντων).
  • Παρουσίαση της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Βελιγράδι με ειδικό όχημα το οποίο είχε φωτογραφίες και πληροφορίες για την περιοχή (διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού σε πλατεία και κεντρικούς δρόμους) .
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση ΙΤΒ Βερολίνο, στη Γερμανία.
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 1η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NEXUS στην Αθήνα με ειδικό περίπτερο σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης της ΑΜΘ.
  • Συνεργασία με τις Ενώσεις ξενοδόχων της ΑΜΘ αλλά και με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων για την προβολή της Περιφέρειας , μέσω των επιχειρηματιών του Τουρισμού στην έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη.
  • Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού -Τουρισμού στο Φαλακρό με την ταυτόχρονη οργάνωση- προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ δια του Π.Σ και Αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Πέτροβιτς Δημήτρη στην Έκθεση «Lentravel 2012» στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία.
  • Συμμετοχή με ειδικό περίπτερο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ στο 1ο FORUM Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας που έγινε στην Καβάλα.
  • Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ και το γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης ελληνογερμανικού forum με θέμα «Ειδικές μορφές Τουρισμού» (Μάιος 2012)
  • Συμμετοχή της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο Αδριανούπολης στην έκθεση που έγινε στη Ραιδεστό της Τουρκίας. (Ιούνιος 2012)
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού στον θρησκευτικό χώρο της Λυδίας στους Φιλίππους Καβάλας για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που έχουν προσεγγίσει μέχρι σήμερα το λιμάνι της Καβάλας. Συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου Seven Seas Mariner, 28 Ιουνίου Sea Cloud.
  • Οργανωτική υποστήριξη στην φιλοξενία και περιήγηση δημοσιογράφων από την Ουκρανία και την Γερμανία που επισκέφθηκαν τους δήμους της ΠΕ Καβάλας και την Θάσο. (Ιούνιος 2012). Η επιλογή των δημοσιογράφων έγινε από τα γραφεία του ΕΟΤ Γερμανίας και Ρωσίας.
  • Διοργάνωση με τους τοπικούς φορείς της Καβάλας του 2ου Kavala Airshow αλλά και σειράς παράλληλων δράσεων που έγιναν στο νησί της Θάσου, με την ευκαιρία της τοποθέτησης μνημείου για τους πεσόντες αεροπόρους της περιόδου 1916- 1918. (Ιούνιος 2012)
  • Εβδομαδιαία επικοινωνία και πληροφόρηση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας με ηλεκτρονικό πληροφορίακό υλίκό της Περίφέρείας.
  • Ευρωπαϊκά προγράμματα J.T.I. & T.A.R.G.E.T.
  • Υποβολή πρότασης Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον αλιευτικό τουρισμό
  • Συνεργασία ΕΟΤ - αποστολή όλων των πολιτιστικών δράσεων. Επικαιροποίηση τουριστικού υλικού.

ΘΕΜΑ 2ο : Εισήγηση προτάσεων πολιτικής και μέτρων παρέμβασης προς την Επιτροπή Πολιτισμού - Τουρισμού σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (εισηγητής Α. Γρανάς)


 Περισσότερα...

 

Διαβάστηκε 866 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:09
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2012 Πρακτικό 10 2012 Πρακτικό 8 »

Αναζήτηση Επιτροπή Ανάπτυξης

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή