Επιτροπή Ανάπτυξης

2011 Πρακτικό 9

Κατεβάστε το αρχείο (pdf)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9/25-11-2011

Στο Σουφλί, σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:15, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Σουφλίου, η Επιτροπή Πολιτισμού-Τουρισμού, ύστερα από την υπ.αριθμ. οικ.ΠΕ-ΑΜΘ 335/21-11-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της, η οποία επιδόθηκε σε κάθε μέλος χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν.3852/2010.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ :
1. Παπακοσμάς Κωνσταντίνος, Πρόεδρος
2. Τσολάκ Σουάτ, Μέλος
3. Κουκουβέλα Ζουμπουλιά, Μέλος
4. Ματζιάρης Αντώνιος, Μέλος
5. Παπαδόπουλος Στυλιανός, Μέλος
6. Σερεφιά Σουλτάνα, Μέλος
7. Παπαδόπουλος Κίμων, Μέλος
8. Πέτροβιτς Δημήτριος, Μέλος
9. Ποτόλιας Χρήστος, Μέλος
Σε σύνολο 14 μελών ήταν παρόντες 8 τακτικά μέλη.
Καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης άσκησε η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κα. Δαλάκα Μαρία, ύστερα από την απόφαση υπ.αριθμ.ΔΔ4986/16-11-2011.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σουφλίου, ο κ. Βαγγέλης Πουλίλιος αναφέροντας ταυτόχρονα τόσο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, όσο και τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Έβρου, η κ. Γεωργία Νικολάου, η οποία έκανε εκτενή αναφορά στο τουριστικό προϊόν της περιφερειακής της ενότητας. Μέσα από μία προβολή φωτογραφιών παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της περιοχής του Δήμου Σουφλίου σ’ ότι αφορά τους τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους, καθώς και προτάσεις αξιοποίησής τους. Στην συνεδρίαση παρέστησαν και μίλησαν εκπρόσωποι του Πολιτισμού και του Τουρισμού από την Θράκη, όπως ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, οι εκπρόσωποι των Λουτρών Τραιανούπολης, ο Πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης Δαδιάς Έβρου, οι Πρόεδροι των Επαγγελματοβιοτεχνών του Σουφλίου, αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματίων.Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου προσήλθε ο υπάλληλος του τμήματος εμπορίου και τουρισμού, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος. Επίσης, παρευρέθησαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο κ. Σταύρος Καβαρατζής και ο κ. Σταύρος Παπαθανάκης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ
Τον λόγο πήραν στην συνέχεια τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των Π.Ε της Περιφέρειας. Τοποθέτηση και προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας και της Επιτροπής για την ανάδειξη της Α.Μ.Θ. ως τόπου προορισμού όλο τον χρόνο.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αφού διαπίστωσε απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης :
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
Θέμα 1ο : Ενημέρωση μελών σχετικά με την παρουσία της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις «World Travel Market – Λονδίνο», 7-10 Νοεμβρίου και «Philoxenia 2011 – Θεσσαλονίκη», 18-20 Νοεμβρίου του 2011, καθώς και για τις τουριστικές Εκθέσεις του πρώτου τριμήνου του 2012. Έγινε παρουσίαση των στοιχείων (βίντεο, εικόνα), που αφορούσαν στα ανωτέρω θέματα.Συγκεκριμένα αναλύθηκαν οι ανωτέρω δράσεις, τα προβλήματα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν επιπρόσθετες διευκρινίσεις τις οποίες και έλαβαν, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση.Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν ονομαστικά οι εκθέσεις, στις οποίες η περιφέρεια Α.Μ.Θ. αποφάσισε να συμμετάσχει. Η συμμετοχή θα γίνει είτε με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, είτε από το Ε.Σ.Π.Α. στο οποίο έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ανά έκθεση το κόστος παρουσίας για να λαμβάνει έγκριση από την οικονομική επιτροπή μετά από εισήγηση της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφέρειας. Ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι ήδη το Π.Σ. έχει λάβει σχετική απόφαση για την κατάθεση τεχνικού δελτίου στο Ε.Σ.Π.Α., το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Στο συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε από τον πρόεδρο η σύμφωνη γνώμη των μελών της επιτροπής πολιτισμού – τουρισμού σύμφωνα με το κατωτέρω πίνακα.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2012 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΑ
1. “Vakantiebeurs” Μικτή 11-15/01/2012 Ουτρέχτη ΟΛΛΑΝΔΙΑ
2. "EMITT" 9-12/02/2012 Κωνσταντινούπολη ΤΟΥΡΚΙΑ
3. "Holiday and Spa expo" 16-18/02/2012 Σόφια ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
4. "Free" αντίστοιχη Εναλλακτικού Τουρισμού 22-26/02/2012 Μόναχο ΓΕΡΜΑΝΙΑ
5. “International Fair of Tourism” Μικτή 23-26/2/2012 Βελιγράδι ΣΕΡΒΙΑ
6. “Ferie for Alle” Κοινού 24-26/02/2012 Χέρνινγκ ΔΑΝΙΑ
7. "Ι.Τ.Β" Μικτή 7-11/03/2012 Βερολίνο ΓΕΡΜΑΝΙΑ
8."TTR” Κοινου 15-18/03/2012 Βουκουρέστι ΡΟΥΜΑΝΙΑ
9. "Ταξίδι" 27-29/04/2012 Λευκωσία ΚΥΠΡΟΣ
10. “Mitt” 21-24/3/2012 Μόσχα ΡΩΣΙΑ
11."Tour Salon" 24-27/10/2012 Πόζναν ΠΟΛΩΝΙΑ
12. "World Travel Market" Μικτή 08/11/2012 Λονδίνο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
13. "Φιλοξένια" Νοέμβριος Θεσσαλονίκη ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της επιτροπής η συμμετοχή της Π.Α.Μ.Θ. στις δεκατρείς εκθέσεις του πίνακα, με λευκή ψήφο από τον Π.Σ. κ. Ποτόλια Χρήστο.
Θέμα 2ο : Κατάθεση προτάσεων σχετικά με πολιτιστικές δράσεις για το έτος 2012. Το θέμα μεταφέρεται λόγω έλλειψης χρόνου σε επόμενη συνεδρίαση.
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
Θέμα 1ο : Οργάνωση προωθητικής δράσης για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Ρωσία.Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς κατέθεσε γραπτή πρόταση ως ανωτέρω, η οποία περιλαμβάνει ένα σχέδιο δράσεων για την επιτυχή τουριστική προβολή στην Ρωσία.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Επί των προτάσεων συμφώνησαν όλοι, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην ήδη εγκεκριμένη συμμετοχή σύμφωνα με τα ανωτέρω στην Ρωσία. Ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς πρότεινε και έγινε ομόφωνα δεκτό να καταρτιστεί σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας μια χάρτα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε έγκαιρα να προβάλλονται και να στηρίζονται. Στο σημείο αυτό λύεται η σύσκεψη και το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως ακολούθως :
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τα Μέλη
Πολιτισμού-Τουρισμού
Παπακοσμάς Κωνσταντίνος, Πρόεδρος
Τσολάκ Σουάτ, Μέλος
Κουκουβέλα Ζουμπουλιά, Μέλος
Ματζιάρης Αντώνιος, Μέλος
Παπαδόπουλος Στυλιανός, Μέλος
Σερεφιά Σουλτάνα, Μέλος
Παπαδόπουλος Κίμων, Μέλος
Πέτροβιτς Δημήτριος, Μέλος
Ποτόλιας Χρήστος, Μέλος

Διαβάστηκε 995 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 11:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΠΟΦΑΣΗ 112 2011 Πρακτικό 8 »

Αναζήτηση Επιτροπή Ανάπτυξης

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή