Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Μέτρα πρόληψης και προστασίας για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Ροδόπης

  

 

  

 Μετά από ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σχετικά με την πρόγνωση του καιρού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, συγκεκριμένα από την Πέμπτη 04-01-2017 έως και Κυριακή 07-01-2017, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικoύ Οργάνου Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Τετάρτης 04-01-2017 στην έδρα της Π.Ε. Ροδόπης – Κτίριο πρώην Νομαρχίας Ροδόπης , παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Οικονομικών, Δημάρχων Μαρωνείας - Σαππών, Αρριανών, Ιάσμου, εκπροσώπου του Δημάρχου Κομοτηνής, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής, Αντιδημάρχου Τεχνικών Δήμου Κομοτηνής, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, εκπρόσωπου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, με θέμα: «τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας προς αντιμετώπιση των επικείμενων έκτακτων ακραίων καιρικών φαινομένων».
   Στα πλαίσια αυτά έγινε προσπάθεια διαπίστωσης της ετοιμότητας του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , τόσο σε επίπεδο μηχανημάτων όσο και υπηρεσιών. Επιπλέον επικαιροποιήθηκε η καταγραφή από κάθε φορέα των δυνατοτήτων εκάστου ώστε να επιτευχθεί μια κοινή γραμμή δράσης και αντιμετώπισης των επικείμενων περιστατικών αμέσου ανάγκης. Με άξονα την προσπάθεια για από κοινού δράση και στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση οιουδήποτε περιστατικού προκύψει, οι φορείς εφιστούν την προσοχή και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες – μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας – ώστε να αποφευχθούν περιστατικά διακινδύνευσης και τραυματισμών. Παράλληλα, ανακοινώνονται τα κατά τόπους κέντρα φιλοξενίας αστέγων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή παγετού στους κατά τόπους Δήμους της Π.Ε.. Ροδόπης. Εφιστάται η προσοχή σε κάθε είδους μετακίνηση, πεζών και οδηγών, η αποφυγή ορειβασίας , κυνηγιού, ψαρέματος και κάθε είδους δραστηριότητας , όπου ενδέχεται η απώλεια προσανατολισμού, ενώ συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων , όπου κρίνεται αναγκαίο, η κατανάλωση καυσίμων κατάλληλων για το είδος κάθε μηχανής, ο εφοδιασμός με κατάλληλα ρούχα και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε ενέργεια.


-ο-
Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Χώροι Αστέγων και Παροχής Αλατιού

Διαβάστηκε 940 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:49

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή