Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη υπηρεσιών, φορέων και εκπροσώπων επαγγελματιών στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» της Π.Ε. Δράμας υπό το συντονισμό του Αντιπεριφεριάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου σχετικά με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

kapnisma221120191 kapnisma221120192

 

 

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ., στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, σύσκεψη υπηρεσιών, φορέων και εκπροσώπων επαγγελματιών, σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος και την εφαρμογή του Νόμου μετά τη δημοσίευση της πρόσφατης Κ.Υ.Α. (ελεγκτικές Αρχές, παραβάσεις, πρόστιμα κ.ο.κ.).

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας κα Αλεξάνδρα Μπουρατζάνη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας κ.Ιωάννης Εφραιμίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παρανεστίου κ.Πέτρος Κυπραίου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και εκπρόσωπος Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κ.Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κ.Νευροκοπίου Ιγνάτιος Μωυσίδης, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Δράμας κ.Ιωάννης Τσαμπαλάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας κ.Ανδρέας Σαλπιγγίδης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Δράμας κ.Στυλιανός Παρδαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας κ.Γεώργιος Σαβρίδης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης, Δοξάτου και Παρανεστίου, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας, εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, εκπρόσωπος του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Δράμας, εκπρόσωπος του Πρωτοδικείου Δράμας, εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Ν.Δράμας, εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ Δράμας, εκπρόσωπος του Σωματείου Ταξί Δράμας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ζυθεστιατόρων και Ταβερνών, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ψητοπολών, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.

 

Κοινή πρόθεση όλων ήταν ο σεβασμός και η πλήρης εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νομοθετικού πλαισίου, με γνώμονα την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την προστασία της υγείας του πληθυσμού από τον καπνό.

Στη σύσκεψη έγινε κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, όσον αφορά τη συνεργασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου την ενιαία και εναρμονισμένη ερμηνεία και εφαρμογή της νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, εξετάστηκαν επιμέρους λεπτομέρειες και δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με την υποχρέωση κατάρτισης σχεδίων ελέγχου του καπνίσματος από κάθε υπηρεσία και φορέα, τους χώρους απαγόρευσης χρήσης προϊόντων καπνού, με ιδιαίτερη αναφορά στον ορισμό και τον προσδιορισμό των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα είδη και τη διαδικασία ελέγχων, την πιστοποίηση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και λοιπών διοικητικών κυρώσεων, τα κριτήρια προσδιορισμού του ύψους του προστίμου και της διαδικασίας είσπραξής τους, τις περιπτώσεις υποτροπής και επανάληψης της παράβασης στον ίδιο χώρο, καθώς και τις αρμοδιότητες και το πεδίο δράσης και ευθύνης όλων των Αρμόδιων Αρχών και των Οργάνων Ελέγχου, οι οποίες πλέον περιλαμβάνουν και την Ελληνική Αστυνομία..

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε : «Η σύσκεψη έγινε ενόψει της έκδοσης της νέας αντικαπνιστικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να δοθούν οι αναγκαίες κατευθύνσεις και διασαφηνίσεις για τη γενική εφαρμογή της, με απώτερο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την χρήση των προϊόντων καπνού, χωρίς ωστόσο να παραβλέπονται τα συμφέροντα και οι ανάγκες των επαγγελματιών εστίασης και των φορέων της αγοράς».
Διαβάστηκε 600 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:43

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή