Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας για το θέμα των Χιονοπτώσεων-Παγετού και Πλημμυρών

sopp191120191 sopp191120192

 

 

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30, στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου 2019-2020, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεωργίου Παπαδόπουλου, συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.Γεώργιος Ζιμπίδης, η Αναπληρώτρια Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κα Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α.Μ.Θ. κ.Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ.Ιωάννης Αραμπατζής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ.Αντώνιος Καπελάκης, εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιωάννης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας, Συντήρησης Υποδομών Δήμου Προσοτσάνης κ.Νικόλαος Γρηγοριάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δράμας κα Ιορδάνα Σαμαρά, εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β. Ν.Δράμας, καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Στη σύσκεψη έγινε μία ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τις δράσεις και το συντονισμό των υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης στο Νομό Δράμας σχετικά με τα φαινόμενα που προέρχονται από Χιονοπτώσεις, Παγετό και Πλημμύρες για την χειμερινή περίοδο 2019-2020, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης του κοινού και της συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, το όργανο προχώρησε σε μία κατανομή των ρόλων και των δράσεων κάθε εμπλεκόμενου φορέα και υπηρεσίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του τομέα ευθύνης του καθενός, ενώ έγινε καταγραφή των μέσων και του προσωπικού, που διαθέτει η κάθε υπηρεσία, καθώς και των ελλείψεων σε αυτά.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η επικαιροποίηση των μνημονίων και η ανανέωση των σχεδίων των αρμόδιων φορέων, ώστε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Νομού Δράμας να λειτουργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.

Ιδιαίτερη αναφορά, κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.Γεώργιου Ζιμπίδη, έγινε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και του ζωικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δεδομένης της σημασίας που έχει ο πρωτογενής τομέας για την τοπική οικονομία.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε : «Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι από τα σημαντικότερα του Νομού σε επίπεδο εμπλεκόμενων φορέων. Πρώτη μας ενέργεια ήταν ένας απολογισμός για την περυσινή περίοδο, έτσι ώστε να καταγράψουμε και να επιλύσουμε προβλήματα, εκκρεμότητες και ελλείψεις. Απώτερος στόχος μας η αγαστή συνεργασία, ο συντονισμός και η καλή διαχείριση, ώστε να επιτύχουμε την πρόληψη από δυσμενή γεγονότα σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες. Το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν».

Διαβάστηκε 691 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:43
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba