Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας

LEADER13112019

 

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας (3ος όροφος), υπό τον συντονισμό και την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου, η συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε., η οποία είναι το όργανο της Ομάδας Τοπικής Δράσης που επιλαμβάνεται της διαχείρισης όλων των θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER του ΠΑΑ 2014-2020.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν ως μέλη ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας κος Μιχαήλ Τάσσου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ.Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νομού Δράμας κος Ιωάννης Κεσκίνογλου, ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ.-Παράρτημα Δράμας κος Δημήτριος Κυριαζίδης, καθώς και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κος Μανώλης Χατζόπουλος.

                Κατά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κος Γεώργιος Παπαδόπουλος και τα λοιπά μέλη εξήραν τα εξαιρετικά αποτελέσματα υλοποίησης των προγραμμάτων LEADER και τη σημαντική διαχρονική συνεισφορά τους στην τοπική ανάπτυξη και δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER Νομού Δράμας της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου (ΠΑΑ 2014-2020) να έχει εξίσου επιτυχή εφαρμογή και αντανάκλαση στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων κατά την 1η (υπ’ αριθ. πρωτ. 40/20-3-2019) Προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. για χρηματοδότηση παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, για την οποία εκδηλώθηκε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν 87 προτάσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 11.652.710,64 €, ποσό που υπερκαλύπτει (σε ποσοστό 378,83%) τη συνολική προκηρυχθείσα Δημόσια Δαπάνη η οποία ανερχόταν σε 3.076.000,00 €. Στόχος της Επιτροπής είναι να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να ενταχθούν το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν από επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) CLLD LEADER, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια επιλογής και θα καταταχθούν κατά δράση και υποδράση σε πίνακες προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι :

«Οι ανάγκες και τα αιτήματα για ένταξη και χρηματοδότηση είναι ήδη πολλά. Στόχος μας να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις που είναι παραγωγικές, τις επενδύσεις που γίνονται για να μείνουν. Με στοχευμένες παρεμβάσεις, αποσκοπούμε το Πρόγραμμα (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας να οδεύσει στην σωστή κατεύθυνση και υπό το πρέπον πλαίσιο, έτσι ώστε να επιλέγονται προτάσεις με τους ορθούς όρους και προϋποθέσεις».

Διαβάστηκε 642 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:43

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή