Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου σχετικά με την υλοποίηση νέων τεχνικών έργων-παρεμβάσεων

 

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος παρέθεσε στον χώρο του Γραφείου του, στο κτίριο του Διοικητηρίου Δράμας, Συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δράμας, σχετικά με την υλοποίηση νέων τεχνικών έργων-παρεμβάσεων στην Π.Ε. Δράμας.

Αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους δημοσιογράφους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε ότι η Π.Ε. Δράμας, δια μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών της, υλοποιεί νέα τεχνικά έργα-παρεμβάσεις, τα οποία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι τεχνικές αυτές παρεμβάσεις καλύπτουν τα οδικά δίκτυα, τον πρωτογενή τομέα και τα δημόσια κτίρια.

Όσον αφορά τα έργα οδοποιίας, αναφέρθηκε σε τέσσερα σημαντικές παρεμβάσεις.

Η πρώτη αφορά το έργο με τίτλο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Ε.Ο. 57 από διασταύρωση ΒΙ.ΠΕ. Δράμας έως διασταύρωση προς Βώλακα», προϋπολογισμού 3.000.000 Ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση της επικινδυνότητας στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Στο τμήμα αυτό κινείται ο μεγαλύτερος όγκος της μαρμαροβιομηχανίας.

Το επόμενο έχει τίτλο «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση Τμήματος της Ε.Ο. Νο 57 στην είσοδο του Κ.Νευροκοπίου», προϋπολογισμού 400.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ.

Τρίτον, υλοποιούνται παρεμβάσεις επί της Ε.Ο. Νο 57 Δράμας-Νευροκοπίου, ειδικότερα, στη διασταύρωση Βώλακα, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Δράμας έτους 2018-2019», προϋπολογισμού 500.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό έργο, που αφορά την δυτική είσοδο της πόλης με τίτλο «Συντήρηση - Ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. Νο 12 Δράμας-Καβάλας», προϋπολογισμού 600.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο αφορά τα τμήματα από τον ανατολικό κόμβο του περιφερειακού έως τα όρια του Νομού Δράμας, συνολικού μήκους 3.000,00 περίπου μέτρων.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφέρθηκε σε δύο έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος έχει καίρια σημασία για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και δείχνουν την έμπρακτη στήριξη προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Το πρώτο από αυτά αφορά την «Συντήρηση Λιμνοδεξαμενής ΤΟΕΒ Ρέμβης Π.Ε. Δράμας», προϋπολογισμού 100.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το παρόν έργο αφορά την συντήρηση της χωμάτινης λιμνοδεξαμενής αποθήκευσης νερού στο αγρόκτημα Μαυροβάτου του Δήμου Δράμας. Έχει διπλή σκοπιμότητα, αφ’ ενός χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Ρέμβης και αφ’ ετέρου για την πυροπροστασία της περιοχής, διότι χρησιμεύει και ως αποταμιευτήρας νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς. .

Το επόμενο έργο έχει τίτλο «Βελτίωση Εκσυγχρονισμός Δεξαμενών Τ.Κ. Δασωτού και Τ.Κ. Κάτω Βροντούς», προϋπολογισμού 360.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το παρόν έργο αφορά την επένδυση για στεγανοποίηση των Δεξαμενών αποθήκευσης νερού και ενισχύει σημαντικά την άρδευση του Δασωτού και της Κάτω Βροντούς. Η σκοπιμότητά του είναι η εξοικονόμηση ύδατος το οποίο χάνεται λόγω διαρροών.

Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε τεχνικές παρεμβάσεις που αφορούν δύο δημόσια κτίρια της πόλης της Δράμας.

Το πρώτο έργο έχει τίτλο «Συμπλήρωση–Έλεγχος–Επισκευή μέτρων πυροπροστασίας και   Ανακατασκευή WC κοινού Δικαστικού Μεγάρου Δράμας», προϋπολογισμού 257.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το έργο αφορά την ανακατασκευή και την αντιπυρική προστασία του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση της υγιεινής, της ασφάλειας, αλλά και της αισθητικής των συγκεκριμένων χώρων.

Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, η λειτουργικότητα του κτιρίου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα και έχρηζε άμεσα παρέμβαση στους χώρους του, ως προς τα ηλεκτρομηχανολογικά, την εμφάνισή του, καθώς και την αντιπυρική του προστασία.

Το δεύτερο έργο, που αφορά δημόσια κτίρια της πόλης, όπως ανέφερε, έχει τίτλο «Διαμόρφωση – Συντήρηση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, είναι προϋπολογισμού 30.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Κ.Α.Π. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ έτους 2018.

Το παρόν έργο αφορά την ανακαίνιση-συντήρηση αίθουσας 70,00 τμ στην βορειανατολική πλευρά του 1ο ορόφου του κτιρίου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας.

Η σκοπιμότητα του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των υφιστάμενων δομών του κτιρίου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας.

Οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο, κρίνονται απαραίτητες για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των τροφίμων του παραρτήματος προστασίας παιδιού.

Γενικότερα, όπως σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος, αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης, ευπρεπισμού και λειτουργίας του χώρου του εν λόγω κτιρίου.

                Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του μειοδοτικού διαγωνισμού για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2019-2020, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Ήδη υπάρχει ανάδοχος για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και τον εκχιονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Στο επόμενο διάστημα, σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος, θα ανακοινώσουμε σκέψεις και χρονοδιαγράμματα.

                Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ευχαρίστησε το διευθυντικό και υπαλληλικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας/Π.Α.Μ.Θ. για την καθοριστική συμβολή τους στην όλη προσπάθεια και στην υλοποίηση έργων.

Διαβάστηκε 662 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:40

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή