Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

«VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2019» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δια της Δνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας / Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Δράμας (18 και 19 Οκτωβρίου 2019), προκηρύσσει Αγώνα Δρόμου Ενηλίκων 10 χλμ Ανδρών-Γυναικών, υπό τον τίτλο «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ».

 

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, με σημείο συνάντησης και τερματισμό το Καλαμπάκι, του Δήμου Δοξάτου, ενώ η συμμετοχή και οι σχετικές παροχές, είναι δωρεάν. Ειδικότερα, ο Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2019, αφορά σε δρόμο 10 χιλιομέτρων (Μαυρολεύκη-Καλαμπάκι), στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, ενώ ως αφετηρία της διαδρομής έχει ορισθεί η επαρχιακή οδός Δράμας-Πρώτης (στην οδό προς Θεσσαλονίκη, στη θέση Μαυρολεύκη, του Δήμου Προσοτσάνης) και ως τερματισμός έχει ορισθεί η κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 14η Οκτωβρίου 2019. Εγγραφή μετά τις 14 Οκτωβρίου είναι δυνατή, μόνο εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχής (100 θέσεις).

 

Στον αγώνα δρόμου «VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ», ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στη Μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα συνδράμουν εθελοντικά, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Π.Ε. Δράμας, ενώ στην όλη διοργάνωση, αναμένεται η συμμετοχή πλήθους κόσμου και φορέων.

 

Για περισσότερες διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και στο τηλέφωνο 2521351322.


Αναλυτικότερα, ο αγώνας δρόμου θα περιλαμβάνει τις παρακάτω προδιαγραφές:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΔΡΑΜΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τόπος συνάντησης: Δημοτική Ενότητα Καλαμπακίου Ώρα 9:30 π.μ.

Εκκίνηση αγώνα: Μαυρολεύκη 10:30 π.μ.

Τερματισμός & απονομή επάθλων: Καλαμπάκι 12:00

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

Η διαδρομή είναι μήκους 10.000 μέτρων, επί ασφάλτου σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχει ως αφετηρία την Επαρχιακή οδό Δράμας – Πρώτης (μετά τη Μαυρολεύκη προς Θεσσαλονίκη) και ως τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Η ως άνω διαδρομή έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και δεν παρουσιάζει υψομετρικές διαφορές.

 

 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ :

Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει ένδειξη του χιλιομέτρου με σπρέι επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ :

Θα υπάρχουν κριτές – εθελοντές στα σημεία που θα αλλάζει η πορεία καθώς και σήμανση με βελάκι που θα δείχνει την πορεία των αθλητών. Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ :

Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας με νερό, στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής.

500 μέτρα μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας, θα υπάρχουν κάδοι για τη ρήψη των πλαστικών φιαλών.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ :

Πριν την εκκίνηση και στο σημείο συνάντησης του αγώνα (πλατεία Καλαμπακίου), θα δοθεί από τη Γραμματεία στους δρομείς, η ειδική αρίθμηση του αγώνα. Επίσης και εφόσον το επιθυμούν οι συμμετέχοντες, θα τους δοθεί μία σακούλα, για τη φύλαξη του ιματισμού τους.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ :

Πριν την εκκίνηση και στο σημείο συνάντησης του αγώνα (πλατεία Καλαμπακίου), οι δρομείς εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παραδώσουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση, και η οποία θα φέρει τον αριθμό της συμμετοχής τους.

Η σακούλα ιματισμού θα παραληφθεί από το δρομέα στο χώρο του τερματισμού, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής. Ο διοργανωτής φορέας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια προσωπικών αντικειμένων.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ :

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ:

Η μετακίνηση των δρομέων από το σημείο συνάντησης (πλατεία Καλαμπακίου) προς την αφετηρία του αγώνα (Μαυρολεύκη) θα γίνει με λεωφορεία για τα οποία έχει φροντίσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με ώρα αναχώρησης 9:30 π.μ.

Σημειώνεται ότι για τους δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο στην αφετηρία του αγώνα (Μαυρολεύκη), δεν προβλέπεται η μεταφορά τους στο σημείο που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους.

Συνιστάται, η μετακίνηση των δρομέων με τα λεωφορεία για τα οποία μερίμνησε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ:

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Μετά το πέρας του ως άνω χρόνου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ:

Η απονομή των επάθλων θα γίνει μετά και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα (εντός χρονικού ορίου). Στους τρεις (3) πρώτους νικητές του αγώνα θα απονεμηθεί έπαθλο – κύπελλο και μετάλλιο.

Σε όλους τους δρομείς του αγώνα που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και σχετική βεβαίωση.

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

Γενικοί όροι :

Δικαίωμα συμμετοχής, στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έχουν οι δρομείς με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα ΕΔΩ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (100 θέσεις).

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 14η Οκτωβρίου 2019.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής. Εγγραφή μετά τις 14 Οκτωβρίου είναι δυνατή, μόνο εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχής και μόνο στη Γραμματεία Αγώνα της διοργάνωσης (την ημέρα του αγώνα στο σημείο συνάντησης, στο Καλαμπάκι), όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Όλοι οι δρομείς του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή σωματική τους υγεία.

Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και απαλλάσσουν τους διοργανωτές και κάθε εμπλεκόμενο στον αγώνα (κριτές, εθελοντές κ.ά.) από κάθε ευθύνη για οτιδήποτε τους συμβεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα. Το ως άνω ισχύει και για τους θεατές που μετέχουν στην παρακολούθηση του αγώνα.

Ο διοργανωτής φορέας του αγώνα, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλο είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στην διοργάνωση ή θεατής αυτής.

Ο διοργανωτής φορέας, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση κλοπής ή ζημίας προσωπικών αντικειμένων.

Απαγορεύεται καθ΄ όλη τη διαδρομή η επιβίβαση ή η μεταφορά δρομέων με όχημα. Στην περίπτωση που θα υποπέσει δρομέας στην παράβαση αυτή, θα αποκλείεται από τον αγώνα.

Οι δρομείς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να το δηλώσουν στον πρώτο σταθμό ελέγχου που θα συναντήσουν, ή στον πρώτο αρμόδιο της διαδρομής, προκειμένου να παραδώσουν τους αριθμούς τους.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως δεν θα εκχωρήσουν σε άλλο άτομο τον αριθμό συμμετοχής που θα τους δοθεί από τη Γραμματεία του αγώνα και η χρήση του αριθμού θα γίνει μόνο στο αγώνισμα για το οποίο έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση.

Ο διοργανωτής φορέας διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε μεταβολής (αλλαγή ημερομηνίας τέλεσης, αλλαγή των σημείων των σταθμών, αλλαγή ώρας, κλπ) , ακόμη και αναβολής του αγώνα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο διοργανωτής φορέας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, έπειτα από σχετική ανάρτηση στη ιστοσελίδα του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες συναινούν στη επεξεργασία και διάθεση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι η 1 ώρα και 30 λεπτά. Μετά το πέρας του ως άνω χρονικού ορίου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Όλοι οι συμμετέχοντες, δρομείς, συνοδοί, εθελοντές, κριτές, κλπ. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιβάλλον και να το προστατεύουν από κάθε ρύπανση.

 

Διαβάστηκε 939 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:40

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή