Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΠΕ Ξάνθης

Ημερίδα με θέμα: "Το αρχαίο θέατρο των Αβδήρων: οι παλαιές και οι νεότερες έρευνες"

Το Σάββατο 05 Απριλίου 2014 η ΛΑ' ΕΠΚΑ διοργάνωσε ημερίδα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων με θέμα "Το αρχαίο θέατρο των Αβδήρων: οι παλαιές και οι νεότερες έρευνες".

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι έρευνες, οι αρχαιολογικές εργασίες και οι προβληματισμοί για το Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιος Καραλίδης στο χαιρετισμό του συνεχάρη τη ΛΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων , για το έργο της στη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στην περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και ειδικότερα στην περιοχή των Αβδήρων, πατρίδα του φιλόσοφου Δημόκριτου και του σοφιστή Πρωταγόρα, καθώς και πατρίδα του Λεύκιππου και του Εκαταίου. Μια περιοχή με πλούσιο αρχαιολογικό πλούτο, όπου τυχαία το 1965 ανακαλύφθηκε και το αρχαίο θέατρο Αβδήρων . Ένα μνημείο που αποτελεί σύμβολο για την περιοχή και εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού , από το Διάζωμα και από φορείς της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια ΑΜΘ & Δήμος Αβδήρων) ώστε να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα στο Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων. Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδότησε από τους πόρους της μέσω δύο προγραμματικών συμβάσεων τη συνέχιση των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων με στόχο να διαπιστωθεί η έκταση των σωζόμενων λειψάνων του θεάτρου, ώστε με τα νέα δεδομένα να αποφασιστεί η ολοκλήρωση ή όχι της συστηματικής έρευνάς του και ο τρόπος ανάδειξής του. Κλείνοντας τόνισε ότι όλοι μας πιστεύουμε ότι το μνημείο αυτό μια μέρα θα αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για την περιοχή και θα αναδειχθεί μέσα από αρχαίες θεατρικές παραστάσεις.


 

th PHOTO1 th PHOTO2
th PHOTO3 th PHOTO7
Διαβάστηκε 1551 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 12:49
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba