Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΠΕ Ξάνθης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Καβάλα –Ξάνθη και Ροδόπη

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υλοποιούνται τεράστιες αναπτυξιακές επενδύσεις για την ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα


Ενημερωτική περιοδεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 30/09/2013 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης .Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μόσχος Κορασίδης ,ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Αριστείδης Γιαννακίδης και στελέχη του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας όπως και της Αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην υλοποίηση του μεγαλύτερου ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και αξιοποίησης του αγροτικού χώρου των τελευταίων ετών.

Η περιοδεία ξεκίνησε με την επίσκεψη στο εργοτάξιο του αρδευτικού δικτύου του Νέστου και το γεωθερμικό πεδίο του Δήμου Νέστου στην Καβάλα και συνεχίστηκε στην περιοχή της Ξάνθης, όπου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιου Καραλίδη έγινε επίσκεψη στη ζώνη θερμοκηπιακής καλλιέργειας με αξιοποίηση γεωθερμίας στο νομό Ξάνθης. 

Αναλυτικότερα στην περιοχή της Ξάνθης έχουν δοθεί περίπου 30 ακίνητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, στην περιοχή Τοπείρου (έκτασης 450 στρεμμάτων), για γεωργική χρήση στη Γενισέα (έκτασης 167 στρεμμάτων), και στην περιοχή της Διομήδειας όπου θα γίνει επένδυση ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί μικρότερες εκτάσεις που θα αξιοποιηθούν για κτηνοτροφικές μονάδες, για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για βιοτεχνίες κ.α.

Η περιοδεία  του Υπουργού ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στην Κομοτηνή.

th DSC02774 th DSC02784
th DSC02787 th DSC02790
Διαβάστηκε 1432 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 10:43
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba